‘Bakırköy’ü rant işgalinden kurtardık’

Yerel seçimler için aday olduğunu açıklayan Bülent Kerimoğlu, ilçeyi sosyal demokrat belediyeciliğin kalesi haline getireceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.10.2018 - 23:16
Abone Ol google-news

2014 yılında yüzde 68.6’lık oy oranı ile Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Bülent Kerimoğlu, görev süresi boyunca meslek örgütleri, yöre dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu katılımcı belediyeciliği esas aldığını söylüyor. Bakırköy’ün birçok noktasını rant odaklı işgalden kurtardıklarını belirten Kerimoğlu, “Halkın malını halka verme konusunda kararlılık gösterdik” dedi. Partisinin uygun görmesi halinde bir dönem daha belediye başkanlığı görevinde bulunmak istediğini söyleyen Kerimoğlu, “Bir dönem projeler açısından kısa, iki dönemden fazlası ise doğru değil. Partim aday gösterirse yüzde 75 ile Bakırköy’ü sosyal demokrat belediyeciliğin kalesi haline getireceğim” diye konuştu. Kerimoğlu sorularımıza şu yanıtları verdi: 

-Görev süreniz içinde Bakırköy’de neler yaptınız?

Belediyenin görev alanı içerisine giren verdiğimiz sözlerin hemen hemen tamamını gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz. Bu süre içerisinde çalışan annelerin kreş sorununu çözdük. Nüfusuna oranla en çok çocuğa kreş hizmeti veren belediyeyiz. 10 kreşte 40 sınıfta 115 çalışanla 800 çocuğa hizmet veriyoruz. Yine Bakırköy’de bulunan devlet okullarının fiziki olanaklarına katkı sunduk. Bakırköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BAKGEM) yıllık 500 öğrencimize üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz ve çoğu iyi yerleri kazandı. Anadolu’dan gelen kız çocuklarımızın barınma sorununu çözmek için 2 kız öğrenci yurdunda 240 öğrenciye hizmet veriyoruz. Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına yine burs sağlıyoruz. Her mahallede bir ETÜD merkezi amaçlamıştık, 6 halk kütüphanesi ve 6 ETÜD merkezi var. Ayrıca sokak kütüphaneleri açtık.

4 yeni müzenin yanında İstanbul’a özel mizah müzesi açtık. Yine katılımcı belediyecilik esası gereği meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve yöre köy dernekleri ile haftanın bir günü halk toplantısı yapıyoruz. Kahvaltıda bir araya gelerek sorunlarını dinliyoruz. Kurduğumuz çocuk masası Avrupa Konseyi yerel parlamentoda çocuk dostu belediye ödülü aldı. Avrupa Konseyi tarafından başarılı çocuk hizmetleri veren belediyecilik ödülüne layık görüldük. Burada çocuklar akran zorbalığına ve aile içi şiddete karşı destek alıyor. Bunun yanında bir dizi spor, kültürel ve meslek edindirme kursları verdik.

Destek bulamadık

-Peki ya yapamadıklarınız?

Bakırköy’de yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklı konutlarda yaşaması için bir çalışma yürüttük. Ancak kentsel dönüşüm, Özgürlük Meydanı’nın genişletilmesi, tren yolunun üstünün kapatılması, Ayamama Deresi’nin etrafının planlanması, sahil yolu Kennedy Caddesi’nin yeraltına alınarak Bakırköy’ü sahil ile buluşturma projesinde İBB, Çevre Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile hareket edilmesi gerekiyordu. Bunların hiçbirisinden destek göremedik. Hepsinden önemli olan Bakırköy’deki kentsel dönüşüm. İki üniversitenin yaptığı araştırma sonucunda Bakırköy’deki binaların yüzde 60’ının orta ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. Risk raporlarını hazırladık ve proje ile birlikte önlerine koyduk ama destek bulamadık. Bunlar bizim yerine getiremediğimiz projelerimiz. Halbuki bir kat artışı ile hem ev sahiplerinden para çıkmayacak hemde binalar yenilenecekti. Bunun yeni dönemde yapılacağına inancım ise sürüyor. Deprem siyaset üstü bir durum.

Halkın çıkarını koruduk

-Bakırköy’ü işgalden kurtardık diyorsunuz. Nedir bu işgal?

Genelde kentte menfaat grupları kamu alanlarında hak iddia ederler ve halkın mallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanırlar. İyi niyetle amacına uygun hizmet edenleri ayırıyorum. Bakırköy’de de buna benzer kimi büfe adı atında, kimi spor vakfı adı altında, kimi de belediyeye ait mülkleri özel alanı gibi kullandı. Bizde kamucu ve halkçı siyasi anlayışımızın gereği olarak bu menfaat grupları ile mücadele ettik. 13 bin metrekarelik bu alanlarda çocuk parkları, amfi tiyatroları, kapalı spor salonu, tenis kortları, yetişkinler için fitnes merkezi ile park ve spor kompleksi açtık. Yani halkın malını halka verme konusunda kararlılık gösterdik. Buna benzer bir uygulamayı İstanbul Caddesi üzerinde belediyeye ait 4 bin metrekarelik mülkü belediyeye kazandırdık. Kültür-sanat, alt-üst yapı, park-bahçe işlerini tüm belediyeler yerine getiriyor. Bizi onlardan ayıran en önemli özelliğimiz kararlı ve cesur tutumumuzla kamu alanlarındaki işgalleri kaldırmak ve oraları halka kazandırmaktır. Halkçı ve kamucu belediyecilik anlayışımız gereği bunu yaptık.

Baruthane başarısının ardında halkın emeği var

-Tarihi Baruthane arazisinde 60 bin metrekarelik alanda 200 bin metrekare inşaat yapılmasını nasıl engellediniz?

60 bin metrekare tarihi Baruthane alanında Ataköy sahilinde yapılan son yerde bir inşaat çalışması niyeti vardı. Ataköy sahilinde kalan son yer olması sebebiyle halkımızla birlikte oradaki inşaat ruhsatlarını ve planlarını iptal ettirdik. oranın betonlaşmasına izin vermedik. Bugün orası bir millet bahçesi olarak halkın kullanımına kazandırılmak isteniyorsa bunun arkasında belediye ve Bakırköy halkının emeği var. Bizim oranın betonlaşmasına izin vermediğimiz unutulmamalı. Atatürk Havalimanı için de aynı şey söyleniyor. Umarız gerçekten park olur. Bizim oraya Atatürk şehir parkı olması ve bir havacılık üniversitesi yapılması yönünde talebimiz var.

Bu kez hedef  yüzde 75 oy

Belediyecilikte 5 yıl kısa, 10 yıldan fazlası uzun. Partimiz uygun görürse bir dönem daha kalarak eksiklikleri gidermek istiyoruz. Yapımına başladığımız Cem ve Kültür Evi, yeni belediye hizmet binası, kentsel dönüşüm gibi yarım kalan işleri tamamlamak istiyorum. Geçen seçimde yaklaşık yüzde 70 oy aldık ama bu sefer yüzde 75 ile seçilme arzusundayız.  Bakırköy’ü sosyal demokrat belediyeciliğin kalesi haline getirmek istiyoruz.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler