Meclis’e milyonlar akmış!

Yeni sistemde milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkmasıyla birlikte yeni 50 milletvekili için Meclis’te yapılan tadilata ve rengi değiştirilen halılara 3 milyon liradan fazla harcandı.

Yayınlanma: 28.10.2018 - 18:43
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkmasıyla birlikte TBMM’de 50 milletvekili için yapılan talidilatta 1 milyon 855 bin TL harcandığı belirlendi. TBMM’deki kırmızı olan halıların turkuvaza dönüştürülmesi için de 1 milyon 350 bin TL harcandığı ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte TBMM’de 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıkmış, artan 50 milletvekili için Meclis yerleşkesinde pek çok tadilat çalışması yapılmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bu konudaki soru önergesine yanıt veren TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, milletvekili sayısında yapılan değişiklik kapsamında yeni teşkil edilen milletvekili odalarına yapılan tadilat ve düzenlemelerin Kamu İhale Kanunu kapsamında yapıldığını belirtti. Şentop, bu kapsamda 50 milletvekili için yapılan tadilat çalışmalarının 1 milyon 855 bin 447 TL bedel ile yapıldığını kaydetti. Şentop, genel kuruldaki tadilat çalışmasının ise GYODER Konsorsiyum tarafından bedelsiz olarak yapıldığını bildirdi. Özel, anayasa değişikliğiyle artırılan her bir milletvekili için yaklaşık 38 bin TL masraf yapıldığını belirterek, “Mobilyalar için yapılan masrafın dahil edilmesiyle bu rakam, daha da yükselecektir” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesine de yanıt veren Şentop, kırmızı ve bordo renkli halıların turkuvaz renkle değiştirildiğini anımsattı. Şentop, Şubat 2018’de yapılan ihale sonucu 1 milyon 350 bin TL fiyat üzerinden tüm halıların değiştirildiğini bildirdi.
Şentop, Meclis’in araç envanteri ve yıllık masraflarını da açıkladı. Buna göre, TBMM’ye ait 88’i binek toplam 147, Emniyet Müdürlüğü’ne ait 41 ve kiralanan 70 makam aracıyla birlikte toplamda 258 araç TBMM’ye hizmet veriyor. Meclis’in 20 aylık akaryakıt gideri ise toplamda 5 milyon 839 bin 210 lira olarak gerçekleşti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler