"Milyonlar yaşa değil, AKP-MHP engeline takıldılar"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Emeklilik bekleyen milyonlar yaşa değil AKP-MHP engeline takıldılar. Size emeklilik hakkını çok görenleri sizde siyaseten emekli edin." dedi.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 15:02
Abone Ol google-news
<video:1126425>

Belediyelere atanan kayyumlar ile milyonların iradesi üzerine ipotek konulduğunu söyleyen Buldan, "Halkımıza karşı düşmanca yaklaşan, irademizi gasp eden, varlığımızı inkar eden bu kayyumlara ve onları oraya gönderen AKP iktidarına sandıkta öyle bir Kürt sillesini vuracağız ki felekleri şaşacak." diye konuştu.

HDP'ye yönelik operasyonların sürdüğünü ve çok sayıda partilinin gözaltına alındığını dile getiren Buldan, AKP'nin seçimlerde kaybedeceğini anladığından dolayı bu operasyonları yaptığını söyledi.
Cumhur İttifakı'nın, 7 Haziran gecesinde HDP

"Kurt ittifakı"

"Bu, Cumhuriyetin demokratikleşmesini boğma ittifakıdır. Bu ittifak, rant ve koltuk ittifakıdır. Kürt ve demokrasi karşıtlığına dayanan bir ittifaktır. 'Devletin bekası" dedikleri şey aslında koltuklarının, saraylarının bekasıdır. Bunların, millet ve ülke diye herhangi bir dertleri olmadığını da biliyoruz. Hep söylediğimiz gibi, Kürde karşı kurtturlar. İttifakları da kurt ittifakıdır.

"Tek millet diyen kendisidir"

Kimse bunların arasında bir tartışma olduğuna aldanmasın. Yerel seçimler ve ırkçılık andı konularında aralarında sorun varmış gibi gözükse de aslında ittifaklarının devam ettiğini buradan bir kez daha belirtmek isteriz. Erdoğan, anda karşıymış gibi görünüyor ama 'tek millet' diyen, tüm kimlikleri Türkleştirmeye ve tekleştirmeye çalışan yine kendisidir. Aralarındaki sürtüşmenin nedeni koltuk, rant ve pay kapma yarışıdır."

Emeklilikte yaşa takılanlar

Mecliste, AKP ve MHP'nin emeklilikte yaşa takılanların durumunu araştıracak komisyonu kurdurtmadığını belirten Buldan, "Emeklilik bekleyen milyonlar yaşa değil, AKP-MHP engeline takıldılar. Size emeklilik hakkını çok görenleri sizde siyaseten emekli edin, işlerine son verin ve seçimlerde iradenizle bunu ortaya koyun." ifadesini kullandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Buldan, "Bu ülkede kayıpların kemikleri dahi bulunamazken, Erdoğan günlerdir çıkmış gazeteci Kaşıkçı olayı üzerinden dünyaya itibar pazarlamaya çalışmaktadır. Cinayeti aydınlatmaktan söz ediyor peki ya öldürülen gazetecilerle ilgili neden söyleyecek bir söz ve ortaya koyacak bir politika uygulamadığını sormak istiyoruz. Kaşıkçı'yı aydınlattığını söyleyen Erdoğan'a da buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz; Cesaretin varsa faili meçhul cinayetleri açığa çıkarır ve failleri bir an önce yargılarsınız." diye konuştu.

AKP'nin "Suriye'de çözümsüzlük devam etsin" diye uğraştığını belirten Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amaçları Kürtlerin Suriye'de bir irade olarak temsil edilmesini engellemektir"

"Kürtler, diğer halklarla birlikte Rojava'da demokratik bir öz yönetim inşa etmeye çalışıyorlar. Bu süreç aynı zamanda Suriye genelinde istikrar ve çözüm demektir. Erdoğan, 'Kobani'yi yerle bir edeceğiz' diye tehditler savuruyor. Ardından IŞİD yine devreye giriyor ve Fırat'ın doğusunda operasyon yapan Suriye demokratik güçlerine saldırıyor. Önceki gün de TSK, Kobani'de Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Eşme Köyü'ne obüs saldırıları düzenledi. Peki burada amaç ne? Suriye'de savaşı ve çözümsüzlüğü derinleştirmekten başka bir amacı olmadığını da belirtmek isteriz. Kürtlerin, Suriye'de bir irade olarak temsil edilmesini engellemektir.

Erdoğan rejimi, Suriye'de çözümün bir parçası olamaz. Olsa olsa sorunun asli parçalarından biri olarak kabul edilmelidir. İstanbul'da bir zirve yaptılar. Bu zirvenin adını buradan çözümsüzlük zirvesi olarak adlandırıyoruz.

"Dev bir zam çıktığını hepimiz gördük"

Mecliste bütçe görüşmelerinin başladığını anımsatan Buldan, "Bütçeden ne çıktı diye baktığımızda ise içinden Erdoğan'a dev bir zam çıktığını hepimiz gördük." dedi.

Bütçeye ilişkin Sayıştay raporuna da değinen Buldan, "TMSF diye bir kurumun Sayıştay raporuna baktığımızda ülke tarihinin en büyük yolsuzlukları ile karşı karşıya kaldığımızı görmemiz gerekiyor. Sayıştay raporunda 1.2 milyar TL'nin kalem kalem bunların yazdığını gördük. Ülkenin kaynaklarına resmen vurgun yapılmış ve devletin hazinesine geçmesi gereken paralar yok olup gitmiş. Alın size yolsuzluk cumhuriyeti." ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler