Milli Savunma Bakanı Akar'dan bedelli askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerliğe başvuranların sayısının 723 bin 91'e yükseldiğini açıkladı.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 11:33
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilincele kadar sürecektir terör örgütüne tarihin en büyük faturası ödetilecektir” diye konuştu.

Bedelli askerlik başvurularına ilişkin de konuşan Bakan Akar, ''Bedelli askerlik hizmetine başvuranların sayısı 723 bin 091, 572 bin 873’ünün işlemleri tamamlandı'' dedi.

''Terör örgütü, yeri ve zamanı geldiğinde kazdığı çukurlara kendisinin gömüleceğini bilmelidir'' diyen Akar, sözlerine şöyle devam etti:

''PKK/PYD/YPG'nin, Münbiç'ten çıkarılacağına ilişkin sözler verilmiş olmasına rağmen, terör örgütü, Afrin'de olduğu gibi Münbiç'te de hendekler kazmaktadır.  Irak hükümetinin ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin PKK terör örgütüyle mücadelede etkili adımlar atmamaları nedeniyle, Kuzey Irak'tan ülkemize yönelen terör tehdidi devam etmektedir. Bu bağlamda, operasyonlarımız Irak topraklarından kaynaklı terör tehdidi sonlandırılıncaya kadar devam ettirilecektir.

Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz. 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı. Bu konu pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor."

'İDARİ SORUŞTURMA YAPILIYOR'

Hulusi Akar, donarak şehit olan askerlere ilişkin "İdari adli soruşturma yapılıyor. Yanlışlık varsa idari ve adli anlamda gereği yapılacak" dedi. 

'1 PİLOT, 5 PİLOTUN İŞİNİ YAPIYOR, GIKI ÇIKMIYOR'

Hulusi Akar, TSK'de FETÖ'den ihraç edilenlere ilişkin şunları söyledi:

"FETÖ konusundan, TSK'dan 15 bin personel ihraç edilmiş durumda. Bu mücadele devam ediyor. Yeni bilgi belge çıktığı takdirde tereddütsüz yapılması gereken işlem yapılıyor. OHAL Komisyonu tarafından suçsuzluğuna kanaat getirilirse TSK’ya dönüyorlar. FETÖ içimizden temizlendikten sonra kalan personelin birbirine güvenmesiyle fedakarlıkla yapıyor. Bir pilot, 5 pilotun işini yapmasına rağmen gıkı çıkmıyor bunu bilin. Emir komuta zincirinde kesinlikle sıkıntı yok, ne kadar şükretsek azdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler