Teşkilata genelgede Erdoğan’a mesaj

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın siyasi hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini belirtip ‘ittifakı bozmak için melanet lobisinin pusuda olduğunu’ söyledi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 20:55
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara “Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin istikbal umudunun dokusunu barındırdığını” kaydeden genelge yolladı. Bahçeli, “ittifakın siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış geçici bir heves ve iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık olmadığını” dile getirdi. İttifakın “Türkiye’nin bekasınını savunma iştirakiyle dolmuş tarihi bir duruşun adı ve ahlakı olduğunu” savunan Bahçeli, “Bu ahlakın siyasi miyopluk ve konjonktürel dalgalanmalardan ayrı tutulması, siyasi hırs ve hesaplarla tahrip edilmemesi Türkiye’ye yapılacak beka düzeyindeki hizmetlerden birisi sayılacaktır” dedi.

 

<haber-dikey:1128021>

 

“Türkiye’nin rotasını kaosa çevirmek için elbirliği yapan melanet lobisinin pusuda olduğuna” işaret eden Bahçeli, “CHP, HDP ve İYİ Parti’nin aynı hizada olduğunu” ileri sürerek, “Varoluş mücadelemizin öncelik değeri herhangi bir partinin oy oranının, siyasi hesap derecesinin çok ama çok üstündedir. İçinden geçtiğimiz süreçte, siyasi anlaşmazlıklar, değersiz hamasetler, art niyetli yorumlar, yanlı ve yozlaşmış imalar fitne ateşine odun taşımaktan başka bir anlama gelmeyecektir” görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, “MHP, Cumhur İttifakı’na bağlılığı devam etmekle birlikte, seçimlere tek başına ve Türkiye’nin her seçim çevresinde katılacaktır” derken sosyal medyada yaşanan MHP tartışmalarına itibar edilmemesini istedi. Bahçeli, teşkilatlardan “Cumhur İttifakı’nın doğasına uymalarını” da istedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler