İşte AKP'nin adayları

AKP yerel seçimlerde kimleri aday göstereceği özellikle büyükşehir adayları netleşmeye başladı. Ankara kulislerinde ve gazetecilerin ifadelerine göre iki bakan ve bir milletvekili aday gösterilecek.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 09:29
Abone Ol google-news

AKP'nin büyükşehir adayları belli olmaya başladı. Kabinedeki iki bakan Fatma şahin Gaziantep'ten, Binali Yıldırım İzmir'den aday gösterilecek. Kanal 7'nin Ankara Temsilcisi Gazeteci Mehmet Acet, Twitter hesabından büyük oranda kesinleşmiş büyükşehir adaylarının listesini açıkladı.

 

"Aile Bakanlığı'ndan iki aday"

İstanbul ve Ankara'da mevcut belediye başkanları devam edecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir'den, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep'ten, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'dan, AKP Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Manisa'dan aday gösterilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları Mersin'den aday gösterilecek. AKP Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ise 23. dönem milletvekili seçildiği Balıkesir'den aday olacak. Antalya'da ise eski belediye başkanı AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'de karar kılındı.

 

8 büyükşehirde mevcut adaylarla devam

AK Parti'nin Ankara'da Melih Gökçek, Bursa'da Recep Altepe, İstanbul'da Kadir Topbaş, Kayseri'de Mehmet Özhaseki, Konya'da Tahir Akyürek, Kocaeli'de İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya'da Zeki Toçoğlu ve Şanlıurfa'da ise Ahmet Eşref Fakıbaba'yı yeniden aday göstereceği ileri sürüldü.

 

16 büyükşehir henüz netleşmedi

Adana, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Samsun, Sivas, Ordu, Tekirdağ, Trabzon ve Van adaylarının ise henüz netleşmediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler