HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den 'Sıla' mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu. Temelli, "Sanatçı Sıla'ya uygulanan şiddet, bir yanıyla görünmez kılınmaya çalışan şiddeti tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Sıla'ya geçmiş olsun diyoruz. Kadına yönelik şiddet bu iktidarın politikasıdır" dedi.

Yayınlanma: 06.11.2018 - 13:25
Abone Ol google-news

Temelli'nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Katliam Roboski'de 7 yıldır aydınlatılmadan duruyor. Ama 'Katliam' demek yasak. Roboski halkı 7 yıldır adalet bekliyor. Biz onların adalet mücadelesinde onlarla yan yana olmaya devam edeceğiz.

YÖK TARTIŞMASI

YÖK kurulalı 37 yıl olmuş. YÖK özgür düşünceye yönelik cuntanın düzenlediği bir disiplin yönetmeliğidir. Bilim emekçisine öğrenciye pranga vurmaya yönelik bir disiplin yönetmeliğidir. Herkes iktidara gelirken YÖK'ü kaldıracağız dedi. Bunlar da. YÖK'ü 12 Eylül rejiminin bile hayal edemeyeceği bir yapıya dönüştürdüler. Jüri sisteminin yerine bu atanma geldiğinden beri üniversitelerde çölleşme başladı.

Barış akademisyenleri barış istedikleri için ihraç edildi, yargılanıyor. Dünyada barış mesajı verenler ödüller alıyor. Bu mücadele sürüyor ve sürecek. Biz de o kürsülere dönüp barış türküleri söyleyeceğiz.

SAĞLIKTA ŞİDDET

Komisyondaki tasarı sağlıkta siyasal şiddeti doğuruyor. KHK ile ihraç edilen doktorlar SGK ile anlaşmalı kurumlarda çalışamaz diyor. Böyle bir hak gasbı şiddetin en saf halidir. Doğrudan insanın yaşam hakkını hedef alıyor. Bunlar bu hakka göz koymuş. OHAL devam ediyor. Dikkat edin AKP bugüne kadar sağlık hakkından bahsetmedi. Sürekli sağlık sektöründen söz etti. Sürekli yatırımlar anlattı. Önleyici sağlık hizmetlerinden söz etmedi. Sektörel bir anlayış bu. Sağlık hakkı değil beton hakkıdır bu. Çünkü sağlık yatırımı diye para betona verildi.

ERKEK ŞİDDETİ

-Sanatçı Sıla'ya uygulanan şiddet, bir yanıyla görünmez kılınmaya çalışan şiddeti tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Sıla'ya geçmiş olsun diyoruz. Kadına yönelik şiddet bu iktidarın politikasıdır. Kadına yönelik şiddeti önleyecek adımlar atsaydı; hükümet bu kadar pervasızca yoluna devam edemeyecekti. Her yıl 300'e yakın kadın katlediliyor. Bu sayı 16 yıl boyunca inanılmaz bir trend izledi. İktidar bu şiddetten beslenmeye devam ediyor. 4 Kasım kadına yönelik şiddetin bir başka adıdır.

SİSE BİNGÖL AÇIKLAMASI

-Sise Bingöl 80 yaşını aştı. Cezevinde. Yakınları gittiğinde tanıyamayacak kadar sağlık sorunu yaşıyor. Hala cezaevinde. Cezaevinde 1174 tane ağır hasta var.

"ZEYTİN TALANI"

-Niye Kobane'ye saldırıyorsunuz? Bu çeteleri desteklemeye neden devam ediyorsunuz? Operasyonun adını yanlış koymuşsun. Zeytin Dalı değil zeytin talanı. 50 bin ton zeytin getirmişler. ÖSO çeteleri Afrin'de onların malına mülküne el koydu. Daha önce patates almışlardı.

YEREL SEÇİMLER

-Sayıştay raporlarında yolsuzluklar çıkınca hemen yöneticiyi görevden aldılar. Antep'te kayyım yok ama 10 kayyımlık yolsuzluk var. Antep belediyesinin IŞİD'le ilişkisi biliniyordu. Antep adeta yolsuzluk laboratuvarı olmuş. Kayyımlar için çuvalla para gönderdiler diyen eski Kayseri belediye başkanı bir tane belge göstersin. Ama kendi hakkında 26 sayfalık belge var. Şimdi Türkiye'yi yolsuzlk ülkesine çevirmeye çalışıyorlar.

EKONOMİK GELİŞMELER

Türkiye'de çok ciddi anlamda yoksulluk yaygınlaşıyor, ücretler ve satın alma gücü düşüyor. Buna karşın iktidarın önlem diye getirdiği şey ise vergi paketidir

Bütçede alınmış en ciddi önlem Cumhurbaşkanlığı bütçesidir. Ağrı'nın nüfusu 547 bin kişidir. Bütçede, Ağrı'ya bir yıl için 102 bin lira ayırmışlar. Şırnak'ın nüfusu ise 503 bindir. Şırnak'a 169 bin lira ayırmışlar. Ağrı'ya 102 bin lira ayırdılar ya cumhurbaşkanının aylık bürüt maaşı 102 bin liradır. İşte bütçenin ne olduğunu bize anlatan en önemli gösterge.

SAYIŞTAY RAPORLARI

Gaziantep'te kayyum yok ama 10 kayyumluk yolsuzluk var. Belediyenin, IŞİD ile olan münasebetleri zaten çok iyi bilinen münasebetler ama bir de yolsuzluk işine bakın. Sayıştay raporları döküldü ya dökülür dökülmez denetlemeden sorumlu Sayıştay başkan yardımcısı görevden alındı. Neden? Bu tür raporlar ortaya çıkıyor diye


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler