Kalın'dan ABD'nin PKK açıklamasına ilk yorum

ABD'nin, PKK'nin üst düzey 3 yöneticisinin başına ödül koyması kararını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Çok geç kalınmış bir eylem. Bunu yapsınlar, olumlu karşılarız ama YPG ve PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. 'PKK'yı PYD ve YPG'den ayırıyoruz' diyerek bizi kandıramazlar." dedi.

Yayınlanma: 06.11.2018 - 21:27
Abone Ol google-news

<video:1133334>

ABD'nin PKK'nin üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayik ve Duran Kalkan için 12 milyon dolar ödül koymasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bir açıklama geldi.

Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programına katılan Kalın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG’yi ve PYD’yi PKK’dan ayrı tutuyoruz diyorlar. Bununla bizi kandıramazlar. Bunların organik bağının araçsal bir ilişki olmadığını defalarca anlattık. Çok geç kalınmış bir eylem. Bunu yapsınlar, olumlu karşılarız ama büyük fotoğraf içinde bu YPG angajmanını perdelemek için yapılan birşeyse 3 gün sonra gerçek ortaya çıkacaktır.

<haber-dikey:1133241,1133396>

 

İRAN'A YAPTIRIMLAR

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını değerlendiren Kalın, "İran nükleer anlaşmaya uyuyor. Alınan bu son yaptırım kararlarının da siyasi olduğu çok açık ortada. 6 aylık süreci değerlendirelim, masada prensiplerimizden taviz vermeyiz. ABD şu veya bu gerekçelerle bir ülkeye yaptırım uyguluyor diye biz kendi milli menfaatlerimizden vazgeçecek değiliz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler