CHP krize karşı sahada: 'Ekonomi Masası'

CHP Ekonomi Masası illeri tekrar ziyaret ederek ekonomik krizin etkilerini yerinde inceleyecek, yurttaşın sorunlarına çözüm arayacak.

Yayınlanma: 08.11.2018 - 20:46
Abone Ol google-news

CHP Ekonomi Masası önceki gün Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre toplantıda Ekonomi Masası’nın illere gerçekleştirdiği ziyaretler ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda CHP Ekonomi Masası’nın, ekonomik krizin etkilerini araştırmak, iflas eden firmalar, konkordato ilan eden şirketler ve kapanan fabrikalar nedeniyle mağdur olan vatandaşların sorunlarını belirlemek amacıyla il ziyaretleri gerçekleştirmesi kararı alındı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşın derdine derman olmak için il ziyaretleri yapacaklarını belirterek, “Yerelde ve illerde ekonomik krizin etkilerini inceleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Öztrak, ekonomik kriz sanki hiç yokmuş gibi bir algının oluşturulmak istendiğini ifade etti. Öztrak, şunları dile getirdi:

“Bizim derdimiz buradan siyasi bir rant elde etmek, oy devşirmek değil. Vatandaşın derdine derman olmak. Krizin etkilerinden vatandaşı nasıl koruruz bunu bulmak. İktidarı bu kapsamda harekete geçirmek, bir baskı unsuru olmayı amaçlıyoruz. Konkordatolar, iflaslar ve kapanan fabrikalar var. Çiftçi ürününü ekemedi, ekenler gübre atamadı. Ciddi bir gıda krizi yaşanabilir. Ekonomi Masası tüm bunları araştıracak. Yerelde ve illerde ekonomik krizin etkilerini inceleyecek.”

Enflasyon incelenecek

Enflasyonla ilgili fiyatları incelediklerini kaydeden Öztrak, “Enflasyonun düşük gösterilip işçiye, emekliye verilecek enflasyon farkının düşürüleceği yönünde bir endişe var. Bu, iktidarın yanlış siyasetinin bir sonucu. Enflasyonun gösterge olduğu ve maaş artışlarını belirlediği bir ortamda TÜİK’te ilgili bürokratı görevden alırsanız kafalarda soru işareti olur” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler