AKP'li vekil: Kadına karşı şiddette olumlu gelişmeler var

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın belli ölçüde görülse de önceki zamanlarla kıyaslandığında olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre sadece Ekim ayında en az 34 kadın erkekler tarafından katledildi.

Yayınlanma: 08.11.2018 - 23:08
Abone Ol google-news

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin 12 saati bulan görüşmelerinde 54 milletvekili söz aldı.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, "Kadın aynı zamanda aile ve toplum bireyi olarak da vardır. Annelik kurumuna karşı da reaksiyon olduğunu düşünüyorum, anneliğe aşağılık bir şey gibi, küçümser gibi yaklaşılmasını anlamış değilim. Anne olmayı, evinde çocuklarını büyütmeyi seçen kadınların haklarının da burada savunulması gerekir." diye konuştu.

<haber-dikey:1017021,1134075,1118869,1048729>

 AKP'Lİ KAN: KADINA ŞİDDET KONUSUNDA ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR

Kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın belli ölçüde görülse de önceki zamanlarla kıyaslandığında olumlu gelişmeler olduğunu iddia eden Kan, "Kadına karşı şiddet ve ayrımcılıktan bahsederken terör örgütü PKK'nın kadınlara, genç kızlara yaptığından bahsetmemek olmaz. Bunun bedelini de en fazla Güneydoğu illerinde yaşayan Kürt anneleri ödüyor." dedi.

CHP'Lİ KADIGİL: SGK ZARARA UĞRATILIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, her yıl 700 reklam, 70 sinema filmi, yaklaşık 80 dizi çekildiğini, 30 saniyelik bir reklamın çekimlerinin 3 gün, 120 dakikalık bir filmin 5-6 ay, 180 dakikalık dizinin çekimlerinin ise 5 gün sürdüğünü belirtti.

SGK'nın zarara uğratıldığını ifade eden Kadıgil, bütün bu eserleri üretenlerin, kamera önünde, arkasında çalışanların 4A statüsünde sigortalanmaları, ücretleri üzerinden primlerinin işverenlerince ödenmesi gerekirken serbest meslek erbabı gibi değerlendirilen bu kişilerin 4B üzerinden primlerini kendilerinin ödediğini, bir kısmının ise hiç sigortasının olmadığını söyledi.

'KEYİFLE İZLEYECEĞİNİZ İNSANLAR USULSÜZ ÇALIŞTIRILIYOR'

Kadıgil, "Bu sektörde, bu akşam keyifle izleyeceğiniz insanlar ya kaçak ya usulsüz şekilde çalıştırılıyor. Bu şekilde kurumlarımız zarara uğratılıyor. Akşam 'Ne tatlı' diyerek izlediğiniz çocuklar, 16-20 saat çalıştırılıyor. Yazdığımız yönetmelik bakanlıktan çıkmadı. Artık çocuk oyuncular yönetmeliği düzgün şekilde çıksın, her akşam hepimizin gözü önünde istismar edilen çocukların korunmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, bütçenin içinde halkın ve krize çarenin, krize dair kimin, nasıl korunacağının reçetesi olmadığını savundu.

CHP'Lİ TAŞCIER: BÜTÇEDE İŞSİZLİĞE YÖNELİK ÇÖZÜM YOK

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, bütçenin, toplumsal cinsiyet temelli olmadığını, bütçede ülkenin en önemli sorunlarından işsizliğe yönelik çözümlerin yer almadığını, sosyal yardımlara hak temelli bakış açısının bulunmadığını ileri sürdü.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AKP'nin, kadına şiddeti önleyici tedbirleri, kadın cinayetlerini engelleyen yasal düzenlemeleri, eğitim ve iş hayatında kadının hak ettiği yüksek konuma kavuşturulmasına yönelik çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

HDP'Lİ PAYLAN: MECLİSE MÜFETTİŞ GÖNDERİLSİN

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Mecliste görev yapan garsonlar arasında farklı statüde çalışanların bulunduğunu, taşerondan geçen 4D'lilerin şartlarından son derece şikayetçi olduğunu, haftada 60-65 saat çalıştıklarını kaydetti. Paylan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a, "Sizden müfettiş göndermenizi istiyorum. Gelsinler kaç saat çalıştırılıyor tespit edilsin." diye seslendi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler