Saray'ın A takımında taşlar oynuyor

Fatih Kasırga’nın atanmasının beklendiği İdari İşler Başkanlığı’na yardımcısı Metin Kıratlı atandı. Diğer yardımcısı ‘Saray dışı’ kaldı.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 19:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başkanlık sistemi geçiş ile birlikte Saray teşkilatında değişiklik yapmaya devam ediyor. Başkanlık sistemine geçiş ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nın tüm idari işlerinin yürütülmesinden sorumlu olan Genel Sekreterlik lağvedildi. Yerine İdari İşleri Başkanlığı kuruldu.

Genel Sekreterlik makamının kapatılıp yerine kurulan İdari İşler Başkanlığı’nın yönetimine yine Genel Sekreterlik teşkilatından isimler seçildi. 2014 Eylül’ünden bu yana Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı rehin alınan Fahri Kasırga’nın atanmasının beklendiği İdari İşler Başkanlığı’na Kasırga değil Kasırga’nın yardımcısı Metin Kıratlı atandı. Kasırga’nın diğer yardımcısı Nadir Alparslan ise tamamen “Saray dışı” bırakılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bakan yardımcısı oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün, eski Genel Sekterlik makamında dikkat çeken bir değişiklik daha yaptı. 2014 yılından bu yana Kasırga’nın Genel Sekreterliği’nde genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kasırga’nın kendisi gibi başdanışmanlığa atandı. Kalın’ın Cumhurbaşkanlığı sözcülüğü görevinin ise süreceği belirtildi.

Yakın ekipte değişiklik

Uzun yıllar Erdoğan’ın basın danışmanlığı görevini yürüten Lütfullah Göktaş, geçen aylarda Vatikan Büyükelçiliği’ne atandı. Ancak Göktaş, AKP’nin son grup toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada Erdoğan ile birlikte görüntü verdi. Yine Erdoğan’ın yakın ekibinde yer alan Başdanışman Mustafa Varank da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler