Akşener'den kara harekatı çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Fırat'ın doğusu batısı demeden bölgedeki terör temizlenmelidir. Gerekirse bir kara harekatıyla bölge tamamen kontrol altına alınmalıdır. ABD 3 teröristin başına ödül koymuş. Bırakın bunları da yerini bildiğiniz o teröristleri paketleyin de Türkiye'ye verin" dedi.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 09:50
Abone Ol google-news

<video:1139409>

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle: 

"Türk milleti dün işgale izin vermediği gibi bugün de yarın da izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bir tarafta ezana dil uzatanlarla mücadele diyoruz. Diğer tarafta kurucu iradeye savaş açanlarla. Cuma hutbesinde Cumhuriyet'in kurucularına bir Fatiha'yı çok görenler bir müptezele ziyarete gitti. Dün sosyal medyadan sordum bugün buradan da soruyorum. İşgal altındaki 18 adamıza atanan papazlara da gidecek misin?Atatürk'e hakaret eden bir adama gidecek başka bir gün yok muydu? Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek içinmi gittin? Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum tarihi dizlerden ve fesli müptezelden öğreniyorsunuz. Bu içimizi acıtıyor.

"MONDROS'U KUTLAMAYA MI GİTTİNİZ?"

Tarihi 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenden değil gel bizden öğren. O adamı danışmanlığınızdan, Diyanet İşleri Başkanı'nı da görevden alın. Beyefendi Fransa'da 1. Dünya savaşı'nın bitişini kutlamaya gitti. Şunu iyi dinle Türkler için 1. Dünya Savaşı İzmir'de bitmiştir. 1. Dünya Savaşı'nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbini başlatan Meclis'i temsilen neden gittiniz oraya? Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?

"Kriz Saray'ı teğet geçmiş. 48 yeni araç alınıyor. İktidar muhalefet oy verenleri ateşe atıp AKP'ye oy verenleri kurtarmış değil. Kendine oy verenlere sırtını döndü vatandaşı unuttu. Ağlak müteahhiti kurtarma planı hazırlayıp burs isteyen öğrenciye fırsatçı diyor. İş isteyeni fırçalıyor destekleri kesmek için fırsat kolluyor. Buradan ilan ediyorum 31 Mart'tan itibaren İYİ Parti olarak o yandaşlara verdiğin paraları toplayacağız. O paralar vatandaşa anasının ak sütü gibi helaldir.

"81 MİLYON HURMA KÜTÜĞÜ DEĞİL"

Rahmetli Demirelin dediği gibi millete plan değil pilav lazım pilav. Saray'ın bahçesine dikilen hurma ağaçları üşümesin diye yurt dışında makine getirtiyor ama vatandaş bu kış üşüyecek mi diye düşünmüyor. 81 milyon hurma kütüğü değil ki insan evladı. Doğalgaz uçtu. Kömürün, odunun fiyatı fırladı. Ne yakacak bu millet. Saray'dan bir çık, katrilyonluk uçaktan in, üç yüz araçlık konvoyundan çık. Erdoğan'a bir çağrıda bulunuyorum. Asgari ücret bin 603 TL. Canlı yayında bir evin masraflarını ayır. Buradan cebinde tek kuruş kalırsa biz susup oturalım bir daha hiç konuşmayalım. Madem her şeyi biliyorsunuz çıkıp anlatın vatandaş da bilsin.

"SURİYELİYE PARA VAR"

Ekonomide kurutuluş savaşı veriyoruz deyip kendi maaşına yüzde 26 zam yapmak cepheden kaçmak demektir. Ülkeyi uçuracağım diye yola çıktı bir tek sizler ve çevreniz uçtu millet sürünmeye devam ediyor. 177 bin öğretmen açığımız var 400 bin atanamayan öğretmenimiz var. İntihar eden gencecik öğretmenlerimiz var. yapın şu atamaları diyoruz. Kaynak yok diyorlar. Çeşitli bahanelerle kadroya almadığın taşeronları soruyoruz yukarı bakıyor. Ama konu Suriyeliler olunca para çok. Doğu illerimizde nüfus çoğunluğu yakalanma üzere. Ev sahibi Suriyeliler, Türkler mülteci.Sağlık hizmetleri bedava, dükkan açana vergi yok. Burs isteyen öğrenciye beleçi deniyor ya, Suriyeli öğrenciye tam bin 200 TL burs veriliyor.

"HABUR'DA, OSLO'DA YAN YANA DEĞİL MİYDİNİZ?"

"Fırat'ın doğusu batısı demeden bölgedeki terör temizlenmelidir. Gerekirse bir kara harekatıyla bölge tamamen kontrol altına alınmalıdır. ABD 3 teröristin başına ödül koymuş. Bırakın bunları da yerini bildiğiniz o teröristleri paketleyin de Türkiye'ye verin. Kim kiminle yürüyecekse yürüsün uğurlar olsun biz milletimizle yürüyeceğiz. İktidarın başı memuruyla cevap verdi. AKP ile HDP yanyana getirmek beyhude bir çabaymış. Onları ben yanyana getirmedim ki. Habur'da Oslo'da siz yanyana, ele ele değilmiydiniz. Çadır mahkemelerde teröristler rahatıs olmasın diye Türk bayrağını indirdiniz.

Andımız tartışmalarını gündeme getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'a andımız için verdiği dilekçede öyle bir şey söylemş ki susmaya gönlümüz razı gelmedi. Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı diyor ki "Türk kimliği çok geç ortaya çıkmıştır. Türk kimliği sonradan ortaya çıkmış bir ulusmuş" Hadi oradan be. Bu cahilliğe ben ne deyim. Siz Ergenekon Destanı'nı okumdaınız mı. Selçuklu Sultanlarının Türkçe emirlerini millet bilinci için yeterli değil mi. Bin yıl önce ne diyor Göktürk Kitabeleri. "Türk soyu yok olmasın diye anndem ve babamı tahta çıkan Tanrı" yazıyor. Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların anlamaını da mı bilmiyorsunuz. 16 Türk devletini simgeler isimleri farklı olsa da hepsine Türk milleti denir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler