Demirtaş: Dairem var saray değil

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2015 yılında Diyarbakır Havalimanı’nda yaptığı bir konuşmasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava dün görüldü.

Yayınlanma: 14.11.2018 - 22:14
Abone Ol google-news

 

Hâkim görevsizlik kararı vererek dosyayı basın suçlarına bakan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderme kararı verdi. Öte yandan kimlik sorgusu sırasında hâkimin “Üzerinize kayıtlı mal varlığı var mı?” sorusuna Demirtaş, “Evet, bir evim var” diyerek cevap verdi. Hâkimin “Nasıl bir ev? Daire mi?” diye soruyu yeniden sorması üzerine Demirtaş, “Evet, daire. Saray değil” şeklinde yanıtladı. İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka bir davadan tutuklu Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı. Duruşmayı HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ali Kenanoğlu ve Dılşad Canbaz, HDP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş izledi. Duruşma salonuna giremeyen onlarca kişi ise duruşma salonunun dışında bekledi.

‘Eşimin maaşıyla geçiniyorum’

Duruşmaya kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı. Kimlik tespiti yapılan Demirtaş, adresinin sorulması üzerine “Hatırlamıyorum” dedi. hâkimin, “Aylık kazancınız ne kadar” sorusunu ise Demirtaş, “Aylık kazancım yok. Eşim öğretmen onun maaşıyla geçiniyorum” diyerek yanıtladı. Daha sonra duruşmaya katılanları ve Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’i selamlayan Demirtaş, SEGBİS ile savunma yapmayı reddettiğini, duruşmada usule ilişkin itirazlarda bulunmak için SEGBİS bağlantısını kabul ettiğini söyledi.

Demirtaş’ın avukatı Ercan Kanar ise, daha önce yaptıkları reddi hâkim taleplerinin kabul edilmediğini anlatarak “Ancak duruşmanın sonunda yine şahsınız tarafından ‘Bu davaya bakmaya çok da hevesli değilim’ şeklinde söz sarf edildi. Bu nedenle bu davadan çekilmeniz gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Hâkim, Demirtaş’ın yaptığı açıklamanın ajanslarda haber yapıldığını, basın yoluyla işlenen suçlara bakma yetkisinin ise İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde olduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi. Demirtaş’ın avukatları ise görevsizlik kararının usul ve esasa aykırı olduğunu belirterek, itiraz edeceklerini söylediler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler