HDP’li Güven’e destek eylemine valilik yasağı

Cezaevinde açlık grevinde olan, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için yapılmak istenen basın açıklamasına valilik izin vermedi.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 21:23
Abone Ol google-news

TBMM’nin tutuklu tek milletvekili olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 8 Kasım günü yargılandığı davanın duruşmasında, SEGBİS ile bağlanarak yaptığı açıklamada, adil yargılama yapılmadığı ve terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a, İmralı Cezaevi’nde tecrit uygulandığı gerekçeleriyle, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattığını duyurmuştu.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı da Güven’in bu eylemine destek vermek üzere, dün öğle saatlerinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde, kitlesel basın açıklaması yapma kararı aldı. Ancak HDP’nin yapmak istediği açıklama, Diyarbakır Valiliği’nin yasak kararına takıldı. Güven için yapılacak basın açıklaması öncesinde Diyarbakır Valiliği, kent sınırları içerisinde yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı. HDP’lilerin Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünden yapacağı açıklama için il binasından çıkışları da polislerce engellendi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler