CHP'li Erdin Bircan'ın cenaze töreni programı belli oldu

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. CHP'li Erdin Bircan'ın cenaze töreni programı belli oldu

Yayınlanma: 18.11.2018 - 10:00
Abone Ol google-news

<video:1144388>

 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan (59), bugün sabah 9.15'te, Ankara'da tedavi gördüğü Ankara İbni Sina Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 

24 Haziran seçimlerinde Edirne'den parlamentoya giren CHP'li Erdin Bircan, geçtiğimiz 30 Temmuz'da parti çalışması için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirdi. Bircan, önce Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada beyin iç kanaması geçirdiği tespit edilen Bircan, yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım tedavisine devam edilmek üzere hava ambulansı ile Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi Beyin Cerrahi kliniğine sevk edildi.  Burada tedavi altına alınan Bircan, sabah saatlerine doğru hayatını kaybetti.

Erdin Bircan'ın oğlu Eren Bircan, sosyal medya hesabından, cenaze töreni programını paylaştı.

Bircan, "Babamızın cenazesi yarın (pazartesi) öğle namazında Selimiye camii'nde olacaktır. Enez Hasköy'e defnedilecektir." dedi.

İki çocuk babası Bircan'ın ölümü, Edirne ve partisinde büyük üzüntüye neden oldu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE ZİYARETİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren CHP Edirne milletvekili Erdin Bircan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından Erdin Bircan'ın eşi Bahriye ve çocukları Erdem ve Eren ile hastane önüne gelen cenaze aracının yanına giderek dua etti. Daha sonra açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün bizim acı bir günümüz. Erdin bey uzun süredir tedavi görüyordu. Doktorlar ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler. Aile büyük bir umutla bekliyordu ama sonunda hak tecelli etti ve vefat etti. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, Bircan'ın ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında  ise "Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE: ÇOK ÜZGÜNÜM - VİDEO
<video:1144379>
CHP Yalova eski Milletvekilli Muharrem İnce, Erdin Bircan'ın ölümünün ardından Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne gitti. Burada yakınlarına başsağlığı dileyen İnce, çıkışta açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, "Bekledik, bir umut dedik, inşallah kurtulacak dedik. Başaramadı arkadaşımız. Hepimizin başı sağ olsun. İlkeli, duruşu olan, geri adım atmasını bilmeyen yürekli bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüm" dedi.

ERDİN BİRCAN KİMDİR?

Özel sektörde yöneticilik yaptı. Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Keşan Ticaret Sanayi Odası, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü Üyesidir. 25 ve 26. Dönemde Edirne Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Bircan, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler