AKP'nin teklifini reddetti, CHP'den aday oluyor

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, AKP'nin, eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na adaylık teklif ettiğini fakat Alibeyoğlu'nun CHP'ye adaylık başvurusu yaptığını yazdı. Zeyrek ayrıca yazısında "1989'daki yerel seçimlerde Anavatan Partisi, 1994 seçimlerinde de SHP benzer bir atmosfer nedeniyle büyük yara almıştı" dedi ve Erdoğan ile Özhaseki arasında geçen bir diyaloğa da yer verdi.

Yayınlanma: 19.11.2018 - 09:41
Abone Ol google-news

Sözcü'den Deniz Zeyrek bugünkü yazısında  AKP'nin, partiden kavgalı ayrılmasına rağmen anketlerde önde görünen eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na adaylık teklif ettiğini fakat Alibeyoğlu'nun CHP'ye adaylık başvurusu yaptığını ifade etti.

Zeyrek ayrıca yazısında Erdoğan ile Özhaseki arasında geçen bir diyaloğa da yer verdi. Zeyrek'in yazısında ilgili kısmı şu şekilde:

2019 yerel seçimleri Allah'ın kuru soğanının üzerindeki etikette “5 TL” yazıldığı bir dönemde yapılıyor ve bu durum iktidarda olması nedeniyle AK Parti açısından büyük bir dezavantaj yaratıyor. En son 2008'deki küresel krizin Türkiye'den “teğet geçtiği” bir dönemde yapılan 2009 yerel seçimlerindeAK Parti oyu yüzde 38'de kalmıştı. 31 Mart 2019 günü yapılacak yerel seçimlerin de ekonomik koşullarınetkisinden arındırılması zor olacak.

1989'daki yerel seçimlerde Anavatan Partisi, 1994 seçimlerinde de SHP benzer bir atmosfer nedeniyle büyük yara almıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan her daim kazanmaya odaklanmış bir siyasetçi olarak bunun farkında ve bu yüzden işi şansa bırakmıyor. Seçime “standart AK Parti adayları” yerine kazanma ihtimali yüksek “yıldız” isimlerle girmeyi planlıyor.

İstanbul'da TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı, Ankara'da Mehmet Özhaseki'yi, İzmir'de Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i düşünmesinin altındaki neden de bu. THY Genel Müdürü ve Antalya Valisi başta olmak üzere önemli bürokratların adaylığı da AK Parti kulislerinde bu çerçevede konuşuluyor.

Diğer taraftan, muhalefet cephesinde bir taban ittifakı ortaya çıkarsa, AK Parti'nin işi iyice zorlaşır ve yıldız isimler yetmeyebilir. Bu çerçevede bu hafta AK Parti ve MHP heyetleri ve liderleri bir araya gelirse, hatta

MHP, İstanbul ve Ankara'da aday göstermekten vazgeçerse şaşırmayın.

“ANKARA'DA KAYSERİLİ ÇOK MU?”

AK Parti'den önemli bir kaynağım Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özhaseki arasındaki şu diyaloğu aktardı:

Erdoğan: Ankara adaylığı hakkında ne düşünüyorsun?

Özhaseki: Bu bir talimat mı?

E- Sen niyetini söyle

Ö- Beni affedin, çok iyi adaylarımız var (Veysel Tiryaki, Mustafa Tuna gibi
isimleri sıralayarak)

E- Ankara'da Kayserili çok mu?

(Bu son soru Özhaseki'nin Ankara adaylığından kaçamayacağını anlamasına
neden olmuş ki söyleşilerinde adaylığa yeşil ışık yakmaya başladı.)

 

Yazının tamamı için tıklayınız;

<haber-yatay:1142568>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler