Erdoğan'dan Putin'e kitap hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, yazar Alev Alatlı'nın "Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde 2. Kitap" adlı eserinin Rusça'sını hediye etti.

Yayınlanma: 19.11.2018 - 15:17
Abone Ol google-news

<video:1145379>

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "TürkAkım Projesi Deniz Bölümünün Tamamlanması Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN: RUSYA GÜVENİLİR BİR DOST

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Enerji işbirliği alanında attığımız yeni bir adıma daha şahitlik etmek üzere bir aradayız. 2014'te ilk adımını attığımız 2016'da somut çerçeve kazandırdığımız bu tarihi projenin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. TürkAkım Rus dostlarımızla hem ikili ilişkiler açısından tarihi bir projedir. Bugün tamamlanan deniz kesimi Karadeniz'den paralel ilerleyen 2 ayrı hat olarak döşendi. Kıyıköy'deki alım terminalinin inşaatı devam ediyor. 31.5 milyar metreküp doğal gaz taşıyacak projede komşularımız ve bölgemiz açısından da pek çok avantajı bulunuyor. En az yarısını Avrupa'ya göndermeyi düşünüyoruz. Bursa, Kocaeli, İzmir, İstanbul gibi yeni tedarik bölgeleri oluşacaktır. Türkiye transit risklere maruz kalmadan hem kendisinin hem de Avrupa'nın doğal gaz taleplerini karşılayacağız. Bizim için Rusya Federasyonu, uzun vadeli işbirliği yapabileceğimiz güvenilir bir dost ve önemli bir doğalgaz tedarikçisidir. Biz Rusya ile ikili münasebetlerimizin çerçevesini hiçbir zaman diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik. Hedeflerimiz Rusya ile 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmaktır. Bu vesile ile Sayın Putin'e teşekkür ediyorum.

 

<video:1145385>

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Erdoğan'ın konuşmasının ardından konuşan Putin ise, şöyle konuştu:

100 milyar dolarlık ticaret hacmi ile ilgili Çin ile ulaşacağız. Türkiye ile neden olmasın. TürkAkım projesiyle ilgili anlaşma İstanbul'da 10 Ekim 2016'da yapılmıştı. Bu projeye Sayın Erdoğan isim vermiştir. 2-3 sene sonra projenin en zor kısmı tamamlanmıştır. Pek çok çalışma yaptık birlikte. TürkAkım projesinin deniz kısmı tamamlanıyor. Özellikle dikkatleri şu hususa çekmek istiyorum. Toprağa delik açmak ve gaz çıkarmak kolay değil. Yüksek teknoloji ile yapılan bir süreçtir. Özellikle doğal gaz çevre dostu olan bir proje. 

En ileri teknolojileri kullanıyoruz. Türkiye'nin enerjisine güç katıyoruz. Ekonominin gelişmesi açısından da önemli bir proje olacaktır. Zor projede emeği geçen uzmanlara, çalışanlara, mühendislere şükranlarımı sunmak istiyorum. Sayın Erdoğan'a da katkılarından dolayı şükranlarımı sunmak istiyorum. Kendisine gösterdiği siyasi irade ve cesareti için teşekkür ediyorum. Cesaret olmadan böyle bir projeyi gerçekleştirmek mümkün olmaz.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E KİTAP HEDİYESİ

TürkAkım Projesi deniz bölümünün tamamlanma törenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin Mabeyn Köşkü'nde ikili görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, yazar Alev Alatlı'nın "Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde 2. Kitap" adlı eserinin Rusça'sını hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler