Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz MHP'den istifa etti

20 yıl Tarsus'ta, 5 yıl Mersin'de olmak üzere 25 yıl boyunca kesintisiz olarak belediye başkanlığı yapan, MHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıldır içinde bulunduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum" diyerek partiden istifasını ilan etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise Kocamaz'ın belediye başkanlığından da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 11:47
Abone Ol google-news

<video:1146051>

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın aday gösterilmesi üzerine partisi MHP ile ipleri geren Burhanettin Kocamaz, 8 Eylül'de patlak veren krizin ardından ilk kez konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi ve ipleri tamamen kopardı.

Kocamaz, çoğunluğu belediye çalışanı yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda 1 saatlik bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 1994'te ilk kez belediye başkanı seçildiğini, o günden bu yana girdiği her seçimden galip çıktığını anlatan Kocamaz, "Belediyecilikte bir model yarattık. Tüm dünya bizi takdir etti ama bir partimize, bir de genel başkanımıza yaranamadık" dedi.

Kocamaz, Koray Aydın ve Ramiz Ongun'un 2003'teki kongrede kendisini divan başkanı adayı olarak önerdiklerini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin o günden beri kendisine defans yaptığını, il yöneticileri eliyle mobbinge maruz kaldığını savundu.

Siyasete girmelerine vesile olduğu milletvekili Baki Şimşek ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'a hakkını helal etmediğini söyleyen Kocamaz, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un memleketi Niğde'den seçilemeyeceği düşüncesiyle Mersin'den kontenjan aday yapıldığını, bunun sonucunda MHP'nin Mersin'de beşinci parti olduğunu iddia etti.

Belediye başkanlığı görevinden istifa etmeyeceğini ifade eden Kocamaz, 'Hakkında dosyalar var, istifaya zorlanacak' iddialarına tepki gösterdi.

Kocamaz, "Peygamberlik ve padişahlık döneminde bile istişare varken partiler bugün sadece bir kişinin kararıyla hareket ediyor. Bizim gibi, bu yanlıştır diyenlere de kapı gösteriliyor. MHP'de parti içi demokrasi kalmadığı, saygı kalmadığı, belediye başkanları toplantılarının başkanları fırçalama, şamar oğlanına döndürme toplantılarına dönüştüğü, baskıcı bir yönetimin uygulandığı, partinin dedikoduyla idare edildiği, vefanın kalmadığı, yıllardır genel merkez yöneticilerinin isteğiyle il yöneticileri tarafından şahsıma mobbing uygulandığı, Mersinle ilgili kararlarda bize bir soru bile sorulmadığı bir ortamda; son 2 ayda gördüğüm muamele nedeniyle sağlığımın bozulduğu, partideki bu anlayışla daha fazla yol yürüme imkanının kalmadığı, MHP çatısı altında hizmet üretme olanağının kalmadığı gerçeğinden hareketle, merhum başbuğumuza verdiğim sadakat yemini ve Ülkücü kimliğim saklı kalmak kaydıyla hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıldır içinde olduğum MHP'den istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

"KOCAMAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN DA İSTİFA ETMELİ"

Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'den 20 yıl Tarsus, 5 yıl da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kocamaz'ın bugün itibarıyla partiden istifa ettiğini anımsattı.

MHP'nin 50 yıllık siyasi mazisinin 25 yılını belediye başkanı olarak yaşamış birinin, bir kez daha aday gösterilmemesi nedeniyle istifa etmesinin "davaya sadakat" ve "dava adamlığı" gibi tüm vasıfları tartışmalı hale getirdiğini belirten Durmaz, "Bu büyük davanın mensubu olan herkes bilir ki hiç kimse davamızdan daha değerli, partimizden daha büyük değildir." ifadesini kullandı.

Durmaz, aday gösterilmemesi nedeniyle partiyi ve MHP liderinin yönetim anlayışını eleştiren Kocamaz'ın, düne kadar bu konularda tek bir eleştiri dahi yapmadığına ve hatta övgüler düzdüğüne dikkati çekti.

Durmaz, şunları kaydetti:

"25 yıllık belediye başkanlığı döneminde tüm çalışma arkadaşlarını kendisi tercih etmiş, aynı şekilde partimizin kongre süreçlerinde genel başkanlık seçimlerinde farklı tercihlerde bulunmuş birisinin, kendisinin tercihi edilmemesine isyan etmek yerine saygı duymasının daha etik olacağı tartışmasızdır. Kendisinin kiminle çalışacağına, kiminle yol yürüyeceğine karar verme takdiri bulunacak ama MHP'nin saygıdeğer Genel Başkanı ve genel merkez yönetiminin böyle bir takdirinin olamayacağını ifade etmek en hafif tabirle akıl tutulması, büyük bir çelişki ve karşı konulmaz bir egonun tezahürüdür.

Aday gösterilmemesi nedeniyle partimizden istifa eden Sayın Kocamaz, kendinde var olduğunu iddia ettiği siyasi tutarlılığa ve etiğe son kez uygun davranmalı ve ülkücülerin helal oylarıyla seçilmiş olduğu belediye başkanlığından da istifa etmelidir."

Burhanettin Kocamaz kimdir?


27 Ocak 1955 Nacarlı, Tarsus doğumludur. Eski Tarsus Belediyesi ve mevcut Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Belediyeler Birliği başkanıdır. 1977 yılında Gazi Üniversitesi'nden mezun olarak kimya öğretmeni olan Kocamaz Hatice Yılmaz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı olmuştur.

<haber-yatay:1145878,1145849>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler