MHP'den "Mezar kazmaya başlasınlar" diyen Mehmet Bucak'a destek

MHP, "Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar" diyen Siverek Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Bucak'a sahip çıktı.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 13:49
Abone Ol google-news

<video:1144785>

Bucak, 2015 yılındaki Haziran seçimlerinde bağımsız, Kasım ayındaki seçimde ise AKP'den aday adayı olmuştu. Bucak 24 Haziran seçimlerinde de AKP'den aday adaylığını açıklamıştı. 

Daha önce AKP'den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olan, Bucak Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak, MHP tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkan adayı yapıldı. Adaylığıyla ilgili yerel bir televizyon kanalına açıklamalar yapan Bucak, "Bir daha Bucak'ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar. Biz seçime değil ölmeye geliyoruz" dedi.

Bucak’a partisinden de destek açıklaması geldi. Açıklamada Bucak aşireti övülürken, “Ölmeye geliyorum” sözünün “Siverek’e gelemez, çalışamaz” diyenlere yönelik olduğu belirtildi.

Bucak, MHP'nin Siverek adayı 

MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Adayımız Siverek’te yüzyıllarca hizmet etmiş, gerek manevi gerek siyasi fedakârlıkta bulunmuş vatan, devlet, millet aşkıyla kavrulmuş bir ailenin mensubudur. Adayımız dünkü açıklamasında Siverek’e gelemez, çalışamaz diyenlere cevaben gerekirse ‘Ölmeye Geliyorum’ açıklamasında bulunmuştur. MHP olarak Siverek’te amacımız hep hizmet ve milletimiz sorunlarını çözüme kavuşması bilincinde olmuşuzdur. Bize ve adayımıza yapılan çirkin ve kirli saldırılar demokrasi ve hukuk çerçevesinde elbette cevabını alacaktır. Biz Siverek ‘in tüm kesimlerini bütün değerlerini birer güzellik olarak görmüş bölge, aşiret, kişi ayrımı yapmaksızın memleketimize hizmet etme konusunda sevdalanmışız. Yükselişimizden rahatsız olanlar elbette olacaktır. MHP olarak Siverek için elimizi de gövdemizi de taşın altına koymaya siverek’e yerel belediyecilikle hizmet etmeye hazır ve talibiz. Mehmet Fatih Bucak adayımızdır ve Allah’ın izniyle Siverek belediyesini kazanıp memleketimizi hak ettiği yere taşıyacağız.”

Bucak'in adaylığını eşi Burcu Çetinkaya da Twitter hesabından duyurmuştu 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler