İYİ Parti İzmir’in ilçelerini istiyor

Aytun Çıray ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmede, Çıray’ın İzmir’in bazı ilçelerinde CHP’nin desteğini istediği ifade edildi.

Yayınlanma: 21.11.2018 - 22:07
Abone Ol google-news

AKP ve MHP’de yeniden başlayan ittifak süreci, CHP ve İYİ Parti arasındaki yerelde ittifak görüşmelerini de hızlandırdı.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşecek görüşme öncesi sürpriz şekilde bir araya gelmesinin ardından, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın da önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü öğrenildi. Görüşmede Çıray’ın,  Kılıçdaroğlu’na, “İzmir’in bazı ilçelerinde oy potansiyeli olan İYİ Parti’yi, CHP’nin desteklemesini istediği” ileri sürüldü.
İYİ Parti, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde, İzmir genelinde, yüzde 10,9 oy alarak, yüzde 6,3 oy alan MHP’yi geride bırakmıştı. Kılıçdaroğlu ve Çıray görüşmesinde de İzmir’in gündeme geldiği belirtildi.

<haber-dikey:1147654>

Çıray’ın, “İYİ Parti’nin İzmir’de aldığı oyları anımsatarak, belli başlı ilçelerde CHP’nin İYİ Parti’yi desteklemesini istediği” belirtilirken, Kılıçdaroğlu’ndan ise İYİ Parti’ye ‘net’ bir yanıt gelmediğine dikkat çekildi. CHP’nin yerel seçimlerde en iddialı olduğu illerden İzmir’de, CHP’nin de hem büyükşehir belediye başkanlığında hem de ilçe belediye başkanlıklarını “partisine katmak istediği” belirtiliyor. Bu nedenle de Kılıçdaroğlu’nun Çıray’a, “Değerlendirelim” yanıtını verdiği ifade ediliyor. İYİ Parti’nin de CHP’ye, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda İYİ Parti’nin CHP’yi destekleyebileceğini, belki İzmir’de bir ortak aday üzerinde durulabileceğini, ancak İYİ Parti’nin MHP’nin önünde oy aldığı ilçelerde CHP’nin kendilerini desteklemesiyle, Millet İttifakı’nın belediye sayısını artırabileceği” önerisinde bulunduğu da ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler