Altı il için ittifak

Erdoğan ile Bahçeli uzun süreden sonra yeniden ittifakı görüştü.

Yayınlanma: 21.11.2018 - 22:23
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerde ittifak dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yeniden bir araya geldi. Erdoğan ile Bahçeli, son görüşmelerini 16 Ekim’de gerçekleştirmişti.

<haber-dikey:1147694>

Erdoğan ile MHP Bahçeli’nin görüşmesinde, “özelde Ankara ve İstanbul illerindeki ittifakın” gündeme geldiği belirtiliyor. AKP’nin, “Ankara ve İstanbul gibi illerde MHP’nin kendilerini desteklemesini istediği” belirtilirken AKP de MHP’yi, Adana, Mersin ve Manisa’da destekleyeceği ifade ediliyor. İki partinin bazı illerde “ortak adayla seçime girebileceği”, bazı illerde ise “bir partinin güçlü olduğu yerde diğer partinin seçmenin karşısına ‘düşük profilli aday’ çıkarabileceği” de konuşuluyor. Seçimlerde, AKP ve MHP arasındaki ittifak kesilmeden önce İstanbul’da aday çıkarmayacağını açıklayan Bahçeli’nin, “görüşmelerin yeniden başlamasıyla birlikte yeniden bu seçeneği masada tutabileceği” de ifade ediliyor.

İki liderin görüşmesinin ardından AKP ve MHP heyetlerinin ittifak kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere, MHP’nin elinde bulundurduğu Adana, Mersin ve Manisa’nın da masaya yatırılacağı ifade ediliyor. AKP’nin, MHP’nin kendisini “Ankara, İstanbul ve İzmir’de desteklemesiyle birlikte, MHP’yi Adana, Mersin ve Manisa’da destekleyebileceği” konuşulurken, iki liderin ittifakta “ortak aday formülü” üzerinde değerlendirmelerde bulunduğu da ifade ediliyor. Buna göre, “bir parti, diğer partinin güçlü olduğu illerde, güçlü olan partinin adayı etrafında birleşecek.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler