Ankara’daki operasyonun gerekçesi “beyaz bayrak” eylemi

Ankara’da sabah saatlerinde sendika ve siyasi parti yöneticilerine yapılan operasyona ilişkin KESK, SES Genel Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi. Operasyon nedeninin 2016 yılında düzenlenen “beyaz bayrak” eylemi olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 17:31
Abone Ol google-news

Bu sabah Ankara’da polis operasyon düzenleyerek HDP, DBP, HDK, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üye ve yöneticilerini gözaltına aldı. Üye ve yöneticileri gözaltına alınan sendikalar adına KESK, SES Genel Merkezi’nde ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik okudu. Bozgeyik, geçtiğimiz günlerde KESK’in İzmir’de gerçekleştirdiği bölge mitingini ve dün Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen 25 Kasım eylemlerini anımsatarak “Samsun, Adana, Diyarbakır ve İstanbul’da yapılacak miting hazırlıkları, kadınların şiddete karşı sokaklara dökülmesi iktidarı ve devlet organlarını telaşa düşürmüş olmalı ki hemen hareket geçildi” dedi.

<haber-dikey:1151633>



‘Valiliğin keyfiliği’

Bozgeyik, gözaltına alınan kişilerin adreslerinin belli olduğunu ve çağrılmaları durumunda ifade vermeye geleceklerini anımsatarak “Ancak iktidar gözaltı ve tutuklamalar yoluyla muhalif kesimleri sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedeflediğinden bu politikayı özellikle ve sistematik olarak uygulamaktadır. İktidarlarını sürdürmek ve faşizan politikalarına meşruiyet kazandırmak için demokratik eylem ve etkinliklere katılmamız yasadışı faaliyetlermiş gibi sunuluyor. Toplantı ve gösteri hakkımızın kullanımı valiliklerin ya da idarecilerin insafına bağlı değildir. Valilerin keyfiliklerine uymak zorunda değiliz. Anayasa’ya aykırı yasaklara ve talimatlara uyma yükümlülüğümüz yoktur” dedi.

‘Barış talebi suç unsuru değildir’

Bozgeyik, evleri basılan sendika üye ve yöneticilerin, KESK’in 2016 yılında sağlık ve yaşam hakkını savunmak amacıyla Ankara Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilen ve barış talebinin ifade edildiği “beyaz bayrak” eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. Bozgeyik, “Barış talebinin suç unsuru olarak görülmesi kabul edilemez. Ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların her gün biraz daha tırmandığı bir süreçte barış talebini dile getirmek kadar insani başka hangi talep olabilir! Emekçiler dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da bedeli ne olursa olsun barış için mücadele edecektir” ifadelerini kullandı.

‘Halkın sağlık talebine saldırı’

SES’ten yapılan yazılı açıklamada ise “Bu gözaltı sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin onurlu mücadelesine ve halkın sağlık hakkı talebine yönelik bir saldırıdır. Bu gözaltı halkların birbirine düşman edilmesinin karşısında kardeşçe, bir arada yaşam mücadelesine yönelik yani barışa bir saldırıdır. Bilinmelidir ki bu tür saldırılar sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emek, barış ve demokrasi mücadelesini engelleyemeyecektir. Siyasi iktidarı uyarıyoruz temel hak ve özgürlükleri engelleyen bu tür uygulamalara derhal son verilmeli, gözaltına alınan Eş Genel Başkanımız ve gözaltına alınan diğer sendika yönetici ve üyeleri ile demokratik kurum temsilcileri derhal serbest bırakılmalıdır” ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler