Kamer Genç: Beni PKK ile tehdit ediyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Ferhat Tunç beni PKK ile tehdide devam ediyor" dedi.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 15:40
Abone Ol google-news

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, sanatçı Ferhat Tunç'un kendisini hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açtığı davada kazandığı tazminatı, öğrencilere burs olarak dağıttığını belirtti. Genç, Tunç'un evine haciz konulduğunun doğru olmadığını ifade ederek, "Bu kişi hala hakaret etmeye ve geçmişte olduğu gibi PKK ile tehdide devam diyor. Böyle giderse hakkında yeni davalar açacağım" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde BDP'nin desteğiyle kentte bağımsız milletvekili adayı olan sanatçı Ferhat Tunç'un, seçimi kaybetmesinin ardından yaptığı konuşmada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Genç'e 8 bin 500 lira tazminat ödemesine karar verince Tunç, avukatı aracılığıyla kararı temziye götürdü. Yargıtay'ın da kararı onaması üzerine Tunç, bu kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup karar düzeltme talebinde bulundu. Tunç'un başvurusu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda henüz sonuçlanmadan Kamer Genç, iddiaya göre avukatı aracılığıyla Tunç'un evindeki eşyalarına haciz ve banka hesaplarına bloke koydurdu. Bunun üzerine Tunç, Tunceli İcra Müdürlüğü'ne 8 bin 500 lira yatırarak haczi kaldırdı.

 

'Parayı öğrencilere burs olarak verdim'

Ferhat Tunç'un dün basına yansıyan açıklamalarını yalanlayan CHP'li Genç, "Ferhat Tunç'un dün basına yansıyan açıklamaları kesinlikle doğruyu yansıtmıyor. 2011 seçimleri sırasında neredeyse her gün her gittiği yerde bana hakaretler yağdırdı ve aleyhime konuşmalar yaptı. Ben hakkında ceza davası açmadım ve yaptığının hukuksuzluk olduğunu ispatlamak için de tazminat davası açmıştım. Dava Yargıtay'da onandı ve avukatıma sakın haciz götürmemesini söyledim. Zaten dava kesinleştiği için mahkeme kendiliğinden hesaplarına bloke koyduruyor. Avukatım sadece bana 4 bin 700 lira tazminat yolladı. Yani geri kalan para sanırım avukatlık ücreti olarak alınmış. Avukatın bana yolladığı 4 bin 700 lirayı, 5 bin lira tamamlayarak hemen öğrencilere burs olarak dağıttım. Evine haciz göndermem söz konusu değil. Avukatıma öyle bir şeyi yapmamasını söyledim ve öyle bir durumun olduğunu da düşünmüyorum" dedi.

 

'Beni PKK ile tehdit ediyor'

Kemer Genç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada da Ferhat Tunç'un kendisini PKK ile tehdit ettiğini öne sürdü. Genç, attığı twitlerde şöyle dedi: "Bay Ferhat Tunç seçimlerde bana hem hakaret hem de tehdit etti. Bu nedenle açtığım davada yargı 5 bin lira tazmınata karar verdi. Avukata kesin talimat gönderdim. Karar alınmadan tahsilata gitmemesini söyledim. Kesin karar çıktı avukat bana 4 bin 700 lira gönderdi. Bende bu ay 5 bin lira öğrencilere burs gönderdim. Avukatınn tahsilatı nasıl yaptığını ben bilemem. Evine haciz gönderilmemiş. Bu kişi hakaretlerine ve geçmişte olduğu gibi PKK ile tehdide devam ediyor. Onurlu ve soylu Tunceli halkı beni iyi tanıdığı için yedi dönem ak oyları ile şeçti ve bana atılan iğrenç iftiralara itibar etmedi. Bu hakaret ve tehditlere devam ederse yeni davalar da açacağım. Ben halkın temsilcisiyim. Bana yapılanlar halkıma yapılmış sayılır. İftira atıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler