İşbirliği dengesi aday belirleyecek

CHP’de, 6 Aralık’ta açıklanacak adaylarda, İYİ Parti’yle işbirliğinin olup olmamasına yönelik dengenin gözetileceği ifade ediliyor.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 23:26
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1153878,1153582>

CHP’nin elindeki mevcut büyükşehir belediyeleri arasında yer alan Eskişehir, Aydın ve Hatay adayları ile yaklaşık 10 il belediyesi adaylarını 6 Aralık’taki Parti Meclisi’nde (PM) açıklaması beklenirken; İYİ Parti’yle işbirliği yapılması gündemde olan büyükşehirlerin adaylarının açıklanmasının ise iki parti arasında görüşmeden çıkacak sonuca göre belirleneceği ifade ediliyor.

300 aday olacak

CHP 31 Mart yerel seçimleri için daha önce aralarında 1 büyükşehir, 10 il olan toplam 252 aday açıklamıştı. 6 Aralık’ta yapılacak PM toplantısından sonra da yaklaşık 10 il ile bazı büyükşehir belediyelerinin arasında olduğu yaklaşık 300 adayın açıklanacağı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre 6 Aralık’taki PM toplantısından sonra İstanbul, İzmir ve Ankara büyükşehir adayları ile İzmir ve İstanbul’un ilçe adayları açıklanmayacak.

Açıklanacak büyükşehir belediyelerinin CHP’nin mevcut büyükşehir belediyeleri arasından olacağı kaydediliyor. Buna göre Eskişehir’de mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Aydın’da mevcut Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay’da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın 6 Aralık’ta açıklanabileceği kaydediliyor. Büyükşehirlerin yanı sıra yaklaşık 10 il belediyesinin 6 Aralık’ta ilan edileceği ifade ediliyor. Çanakkale, Sinop ve Bilecik adaylarının da 2 Aralık’ta gerçekleştirilecek eğilim yoklamalarının ardından 6 Aralık’ta açıklanacağı ifade ediliyor. Açıklanacak il belediyeleri arasında Edirne’nin de olacağı ifade ediliyor.

‘Balıkesir’ mesajı
CHP kaynakları; İYİ Parti’yle işbirliği yapılmasına yönelik yürütülen görüşmelerin sonucuna göre bazı büyükşehir belediye adaylarının 6 Aralık’ta açıklanabileceğini ifade ediyor. Kaynaklar, CHP’nin Balıkesir Büyükşehir adayını açıklamasının ardından İYİ Parti’nin de Balıkesir Büyükşehir adayını ilan etmesinin bir mesaj anlamına geldiğini ifade ediyor. CHP kaynakları, iki parti arasındaki görüşmelerden çıkacak sonucun belirleyici olacağını; görüşmenin CHP’nin talep ettiği şekilde işbirliği yapılmasıyla sonuçlanması durumunda Antalya ve Mersin adaylarının da açıklanabileceği ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, işbirliğinin olup olmasından bağımsız olarak CHP’nin Ankara adayını aralık ayının ortasında açıklayacağı konuşulurken; İstanbul ve İzmir adaylarının ise en son açıklanacak büyükşehirler olacağı ifade ediliyor. 

‘Kaymak tabaka için yandaşa bakın’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kadıköy’de, Şişli’de, Çankaya’da yaşayan insanlara yönelik “Bir avuç kaymak tabaka bunlar” sözlerine, “Türkiye’nin en büyük bölücülüğünü semtler üzerinden yapıyor. Kaymak tabakası arıyorsanız yolsuzlukları yapanlara bakın” yanıtını verdi.

CHP’li Erdoğdu, Genel Merkez’de yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi, 3. Havalimanı üzerinden yapılan usulsüzlükleri anlattı. Ödenecek kira tutarının indirildiğini, söz konusu indirimle kamu ihale şartnamesine göre tahsil edilmesi gereken 1 milyar 390 milyon Avro tutarında kiradan kamunun mahrum bırakıldığını söyleyen Erdoğdu, “Bu işlem TCK’ye göre suçtur. Bu usulsüz işlem 3. havalimanı ihalesinde kamu zararı 5 milyar 980 milyon Avro’ya ulaşmıştır” dedi. 

“İGA havalimanı 2018 yılı ücret tarifesini Avro üzerinden açıklamış ve hemen hemen tüm hizmetlerin fiyatlarına yüzde 30 zam yapmıştır” diyen Erdoğdu, “Dünyada Avro üzerinden yüzde 30 enflasyon mu var? Hangi gerekçe ile bu yüzde 30’luk zam yapılmış” diye sordu. İGA’ya yapılan ödemelerin haksız olarak arttığına dikkat çeken Erdoğdu, bu artışların yüzde 157 artan uçak fiyatlarını daha da arttıracağını belirtti. Fiyat artışlarının enflasyonu da artıracağını söyleyen Erdoğdu, zincirleme bir etki olacağını kaydetti. 

 <haber-dikey:1153576>

2 ilçe teşkilatı görevden alındı

CHP’de Bartın ve Kırşehir Merkez İlçe Teşkilatı MYK tarafından “Parti tüzüğüne aykırı hareket” iddiasıyla görevden alındı. CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, “Gerek Bartın için, gerek Türkiye için yine de bizler partimizin her kademesinde göreve devam edeceğiz” dedi. CHP Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Selçuk Korkmaz’ın yerine ise Doğan Yıldızhan Kırşehir Merkez İlçe Başkanı olarak atandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler