Taksim Dayanışması: Gezi’nin şefi ve içeride veya dışarıda finansörü yoktur

Gezi Direnişi'nin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra başlatılan soruşturmaya tepki gösteren Taksim Dayanışması, Gezi'nin şefi ve içeride veya dışarıda finansörü olmadığını vurguladı.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 16:30
Abone Ol google-news
Gezi Direnişi ile ilgili 5 yıl sonra yeniden soruşturma başlatılmasına Taksim Dayanışması; TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.
 
Basın açıklamasını okuyan Mücella Yapıcı, Gezi’nin Türkiye tarihinin en parlak en onurlu sayfası olduğunu belirterek “Gezi’nin şefi ve içeride veya dışarıda finansörü yoktur. Bu süreçte onlarca kişinin gözünü kaybettiği, binlerce kişinin yaralandığı, katledilenlerin faillerininse korunmuştur. Yargılanması gerekenlerin ölüm ve yaralanmalara neden olanlardır. Haklı talepler karşısında düşman yaratma, suç icat etme ve ‘darbe ve terör örgütü’ çıkarma girişimlerine tepki gösterilerek ilk günkü taleplerinin arkasındayız” dedi.

‘Gezi’yi terörize etmenin toplumda karşılığı yok’

Açıklamanın okunmasının ardından Taksim Dayanışması bileşenlerinin temsilcileri konuştu.  Gezi direnişinde yaşamını yitiren 8 yurttaşı anarak sözlerine başlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Gezi bu ülkedeki tek adam rejimine karşı en büyük ilk itirazdır. Gezi işçidir, emekçidir. Gezi gençliktir, asla yenilmeyecek kadar da kadındır. Gezi bu ülkenin halkıdır. Gezi’ye suç ve suçlu elbisesi giydirmenin, terörize etmenin toplumda hiçbir karşılığı yoktur. Bu ülkenin emekçileri olarak mücadele tarihimizde Gezi’ye sahip çıkıyoruz” diye konuştu.


‘Tek adam rejimi suç üretmeye çalışıyor’

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de “Tek adam rejimi suç üretmeye çalışıyor, üzerinden 5 buçuk yıl geçmesine rağmen. Bu mantığın boş olduğunu, buradan hiçbir şey çıkmayacağını açıkça bir kez daha ifade ediyoruz” dedi. Gezi zamanında 2 günlük grev kararının arkasında olduklarını vurgulayan Bozgeyik, “O gün ne söylediysek, bugün de onları söylüyoruz. Asla geri adım atmayacağız” diye konuştu. Gezi direnişin üzerinden 5 yıl geçti ama siyasi iktidarın gezi kabusunun bitmediğini belirten TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da “Gezi, siyasi iktidarın tüm fütursuzluklarına karşı çıkıştır. Gezi bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeydir. Bizler bu direnişin içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bu onurun kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Gezi onların kabusları olmaya devam etsin” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Gökan Zeybek ve HDP Milletvekili Oya Ersoy da konuşma yaptılar. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler