TBMM’de açlık grevi eylemi

HDP’li vekiller Leyla Güven'e destek için 2 günlük sembolik açlık grevine başlıyor.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 22:03
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulandığını öne sürerek, 8 Kasım’da süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’e destek için tüm HDP’li milletvekilleri, iki günlük sembolik açlık grevi eylemine başlıyor.

Bu çerçevede tüm milletvekilleri seçildikleri illerde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu 10 milletvekili de TBMM’de açlık grevi eylemi yapacak. Buldan ve beraberindeki milletvekillerinin eylemi, bugün TBMM’deki grup toplantısının ardından başlayacak.  

Ayhan Bilgen: Bu bir feryattır

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, tutuklu milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevinin bir “feryat” olduğunu söyledi. Bilgen “Kendisi için bir şey istemiyor. Onun gündemi bu ülkede barışın, huzurun gerçekleşmesi. Buna dikkat çekmek için tecride karşı bir eylem içinde” dedi.

Öte yandan Güven’e destek olmak amacıyla HDP Mersin İl Binası’nda açlık grevine katılan 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler