CHP’ye ‘Mersin mesajı’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday olarak açıklaması, kulislerde, CHP’ye mesaj olarak yorumlandı.

Yayınlanma: 04.12.2018 - 21:26
Abone Ol google-news
<video:1159516>


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinin ardından iki parti arasında heyetler düzeyinde devam eden ittifak görüşmeleri, geçen hafta yaşanan tıkanıklık ile “askıya alınmıştı.” CHP adına görüşmeleri yürüten Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın, “İYİ Parti’nin ittifakta Antalya, Mersin ve Ankara’yı kendilerine bırakmaları yönündeki çağrılarına olumsuz yanıt vermesinin” ardından görüşmeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yürütmeye başlamıştı.

<haber-dikey:1159414>

CHP’de yaşanan görev değişikliğinin sonrasında da iki parti arasıdaki görüşmelerde “esneme eğilimi” yaşandığı belirtiliyordu. Ancak dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı sonrasında, MHP’den istifa eden mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı yeniden aday olarak gösterdi. Kulislerde, uzun süredir, Kocamaz’ın İYİ Parti’ye geçeceği konuşuluyordu. İYİ Parti’nin de Kocamaz’ı Mersin’de MHP’nin karşısına aday olarak çıkaracağı biliniyordu. İYİ Parti kanadı, bu nedenle de Mersin’de CHP’nin “kendilerine destek vermesini” istedi. Ancak CHP’nin de Mersin’de iddialı olduğu biliniyor. CHP’ye en fazla aday adaylığı başvurularının yapıldığı illerden birinin Mersin olduğu da dile getiriliyor. Bu nedenle heyetler arası görüşmelerde CHP’nin de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında “İYİ Parti’nin desteğini istediği” kaydediliyor. Ancak İYİ Parti’nin “CHP’nin bu isteğine karşı çıktığı, bu nedenle de Kocamaz’ı aday olarak çıkardığı” ifade ediliyor.

Akşener, grup toplantısında Isparta Belediye Başkanlığı için Gökmen Gökmenoğlu, Elazığ Belediye Başkanlığı için Ali Şekerdağ, Niğde Belediye Başkanlığı için Mümin İnan, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için Mahmut Koçak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday olarak açıkladı. MHP’den istifa ederek, İYİ Parti’ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da kürsüde ‘bozkurt’ işareti yaptı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler