Isparta, Kars’ta aday çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, bugün MHP ile görüşmelerde ittifak masasında olan Isparta ve Kars’ın da aralarında bulunduğu 14 ilin belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. AKP’nin Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye’de aday çıkarıp çıkarmayacağı Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinde netleşecek.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 23:45
Abone Ol google-news

Erdoğan, bugün partisinin il ve belediye başkanları toplantısında 14 ilin belediye başkan adayını açıklayacak. 14 ille birlikte AKP’nin adayını açıkladığı il sayısı 74’e çıkacak.

14 il arasında MHP ile ittifak görüşmelerinde masada olduğu belirtilen Isparta, Kars ve Iğdır da yer alıyor. Isparta ve Kars’da halen MHP’li belediye başkanları bulunuyor. AKP, Isparta’da Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i aday gösterecek. Diğer adayı açıklanacak iller ise Bilecik, Edirne, Erzincan, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Zonguldak, Ağrı, Aksaray ve Van olarak sıralanıyor.

Erdoğan’ın bugün 14 ili açıklamasından sonra geriye sadece Adana, Mersin Manisa, Aydın, Muğla, İstanbul ve Osmaniye kalacak. MHP’nin Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye’yi istediği, AKP’nin desteğini beklediği biliniyor. AKP’nin bu illerde aday çıkarmama jesti yapıp yapmayacağı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde netlik kazanacak. İstanbul’un aday açıklamasının ise ilçelerle birlikte TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin bitiminden sonra yapılması bekleniyor.

Geriye kalan 7 il içinde Muğla ve Aydın’ın olması, bu ilin ittifak masasında olup olmadığı konusunda merak uyandırdı. Bahçeli’nin “Şu anki çalışma 30 büyükşehrin belediye başkanının ve bunun altyapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Her şey dikkate alınmaktadır. 2014-2018 verileri göz önünde bulundurulmakta, partizanca değil, akıllıca bir yol izlenmektedir” sözleri nedeniyle bu 2 il ile birlikte diğer büyükşehirlerin ilçelerinin de ittifak görüşmelerinde değerlendirildiği yorumu yapılıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler