Savcı Sayan AKP'nin Ağrı adayı oldu

Ağrı'da AKP'nin belediye başkan adayı, siyasete CHP saflarında başlayan Savcı Sayan oldu. İlk defa Deniz Baykal'ın CHP liderliğinden istifa ettiği basın toplantısında ağlamasıyla 'Savcı Sayan kimdir' sorusu gündeme geldi. CHP'den AKP'ye geçen siyasetçi, 'erkeklerin ardından ağlayan' sensin polemiğiyle de tartışılmıştı.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 12:45
Abone Ol google-news

Savcı Sayan, 2011 yılındaki kaset kumpası sonucu CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal’ın açıklamasını yaşlı gözlerle izlemişti. 

Siyasete küçük yaşta CHP teşkilatlarında başlayan 47 yaşındaki Savcı Sayan, 2015 yılına kadar da CHP saflarında kalmıştı. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘A Takımı’nda bulunan Sayan, 2011 yılındaki kaset kumpası sonucu istifa etmek zorunda kalan Baykal’ın istifa açıklamasını ise yaşlı gözlerle izlerken objektiflere takılmıştı. Baykal döneminde CHP’nin MYK üyesi olan Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ise bu koltuğunu bırakmıştı.

'YILANLARDA GÖMLEK DEĞİŞTİRİR AMA ZEHİRLERİ BİTMEZ'

Savcı Sayan'ın CHP'nin 32. CHP Olağan Kongresi'nde şu açıklamayı yapmıştı: "Verince baştacı, vermeyince kapı dışarı; biz iyiyi de biliriz kötüyü de biliriz. Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP'de milletvekili olurduk. AKP ve Tayyip Erdoğan 'gömlek değiştirdi' dedi aldanmayın. Yılanlarda gömlek değiştirir ama zehirleri bitmez."

ERGENEKON DAVASINA GİDEN VEKİLLERİ ELEŞTİRMİŞTİ

Savcı Sayan, CHP'li olduğu dönemde Silivri’deki Ergenekon davasına eyleme giden CHP’lileri eleştiren bir tweet atmıştı. Sayan "AKP vekilleri Güneydoğu'da köy köy, bizimkiler Silivri'de koğuş koğuş dolaşıyorlar" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN BOZKURT İŞARETİ YAPMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Eski CHP PM üyesi Savcı Sayan, televizyon programlarına çıkarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bozkurt işareti' yaptığı için de eleştirmişti. Savcı Sayan, "Kılıçdaroğlu parti disiplinine sevk edilmeli ve partiden atılmalıdır. Sadece koltukta kalmak için böyle şeyler yapıyor. Ülkücü vatandaşlarımızla dalga geçmiştir" demişti.

'PARTİM CHP OYUM RTE'

Savcı Sayan, yine CHP'liyken başkanlık sisteminden önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini söylemeşti. Erdoğan'a destek için otobüs süsleyen Sayan, "Tıpış tığış değil başım dik köylüm RTE'ye oy vereceğim. Partim CHP, oy'um RTE" mesajını araca yazdırmıştı.

CNN TÜRK'TE CANLI YAYINDAN KOVULDU

AKP'ye geçip İzmir'den milletvekili adayı olan Sayan, o dönem CNN Türk'te çalışan Mirgün Cabas ile "Her Şey" programına konuk olmuştu. Sayan, programda o dönem kanalın sahibi Aydın Doğan ile ilgili ağır sözler söylemişti. Savcı Sayan, "Sizin attığınız Berkin Elvan tweetlerini de biliyoruz" diyerek Mirgün Cabas'a yüklenmişti. Cabas, bunun üzerine "Bunu söylemek için buraya kadar gelmenize gerek yoktu davet için sizi aradığımda telefonda söyleseydiniz. Bu terbiyesizliği sizinle daha fazla sürdürmeyeceğim. Şimdi rica ediyorum sizden ya siz sesinizi kesin ya da ben sizi yayından alacağım" demişti. Reklam arasından sonra Savcı Sayan'ın programda olmadığı görülmüştü.

'ERKEKLERİN ARDINDAN AĞLAYAN SENSİN' POLEMİĞİ

Yine AKP İzmir Milletvekili adayı olduğu dönemde Savcı Sayan, gazeteci Oray Eğin’i hedef alarak “Malum medya grubu, A.Hakan, T.Özkan, M.Cabas ve Eşcinsel Oray Eğin beni hedefe koymuşsalar, demek ki doğru yoldayım. Allah şeytanın şerrinden korusun” demişti. Savcı Sayan’a yanıt veren Oray Eğin, AKP’li Sayan’ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için ağlamasını hatırlatarak “Bana eşcinsel diyorsun da erkeklerin arkasından gözyaşı döken sensin” diye yanıt vermişti.

UZUN ADAM GENÇLİĞİ VAKFI

AKP'den milletvekili seçilemeyen Savcı Sayan, daha sonra yaptığı bir açıklamada "Uzun Adam Gençliği Vakfı"nın kurulacağını söylemişti. Sayan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Uzun Adam Gençliği Vakfı (UGEV) kuruluş çalışmalarımız devam ediyor. UGEV gençlerin maneviyat kapısı olacaktır. Her yerde şubelerimiz olacak..." açıklamasını yapmıştı.

'GERİZEKALI SENİN DİLİNİ KESERİM'

Gazeteci Can Ataklı ile Savcı Sayan TGRT'de yayımlanan Yüzde Yüz Gündem isimli programdabüyük bir tartışma yaşamıştı. Sami Dadağlıoğlu'nun sunduğu programda Can Ataklı, Savcı Sayan'ın kendisine "Gerizekalı senin dilini keserim" dediğine köşe yazısında yer vermişti. Ataklı yazısında, "İlk kez çoklu bir TV tartışma programında bir kişinin ağır hakaretlerine ve en sonunda da 'can güvenliğimi' hedef alan garip bir tehdide maruz kaldım" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler