AKP ve MHP’nin gözü ‘büyük’ oylarda

AKP ve MHP’nin ittifak çalışmalarını 30 büyükşehirde yoğunlaştırmasının altında oyların yüzde 70’inin hedeflenmesi yatıyor...

Yayınlanma: 06.12.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

AKP ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinde sona doğru gelinirken, iki parti küçük illerde pazarlık yaparak vakit kaybetmek yerine toplam seçmenin yaklaşık yüzde 70’inin yer aldığı 30 büyükşehire odaklandı.

31 Mart’ta oy kullanacak yaklaşık 60 milyon seçmenin yaklaşık 44 milyonu 30 büyükşehirde oy kullanacak. AKP ve MHP, bu şehirlerde ittifak yaparak hem oylarını artırmayı hem de muhalefetin elinde olan büyükşehirleri almayı planlıyor. AKP kulislerinde, küçük şehirlerde ittifak yapılarak bir partinin aday çıkarmamasının daha sıkıntı yaratacağı, teşkilatlar arasında çekişmenin sorun oluşturacağı için büyükşehirlere yönelindiğine dikkat çekiliyor. Tam tersine bunun beklendiği gibi bir yarar getirmeyeceğini düşünenler de bulunuyor. Liderlerin tüm uyarı ve önlem çabalarına karşın parti teşkilatları ile tabanlarında bir partinin aday çıkarmamasından kaynaklı sıkıntılar yaşanacağı, bunun da seçime yansıyacağı yorumu yapılıyor.

Bahçeli işaret etmişti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, AKP ile ittifak konusunda “Şu anki çalışma 30 büyükşehirin, büyükşehir belediye başkanı ve onun altyapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Her şey dikkate alınmaktadır. 2014, 2018 verileri göz önünde bulundurulmakta, partizanca değil akıllıca bir yol izlenmektedir. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir” açıklamasındaki ‘30 büyükşehire yoğunlaşıyoruz” ifadesi dikkat çekmişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler