CHP'de yeni kriz

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, kurultayda cinsiyet kotasına uyulmadığını öne sürerek, kotaya uyulduğu taktirde Parti Meclisi'ne giren Mehmet Bekaroğlu, Sencer Ayata'nın üyeliğinin düşeceğini öne sürdü.

Yayınlanma: 08.09.2014 - 16:37
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, kurultayda PM belirlenirken yüzde 33 cinsiyet kotasına uyulmadığını ileri sürerek yazılı açıklama yaptı. Güler açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Cinsiyet kotasının, siyasette dezavantajlı konumda olan kadınlar için olumlu ayrımcılık yöntemi olduğu herkesçe bilinir. Kotaya 'kadın' denmemiş olması, erkek-egemen zihniyetten farkı vurgulamak ve gerçekten eşitlikçi bir anlayışın yükselmesi için taşınan iyi niyeti ilan etmek içindir. Cinsiyet kotası, siyasetin toplumsal bir ideal için öncü olduğuna ilişkin en güçlü işaretlerden biridir. Şimdi karşılaşılan erkek kotası uygulaması, büyük bir toplumsal ideal aracının sıradan örgütsel niyetler uğruna kırılıp atıldığını göstermektedir. Genel Başkan, 12 kişilik adaylar önerisinde dokuz kadın ile üç erkek adaydan oluşturmuştur. Böylece, cinsiyet kotasını genel gerçek amaca aykırı kullanarak, kabul edilemez bir yola başvurmuştur. Listelere baktığımızda, böyle bir kurgu yapılabileceğine ihtimal vermemiz mümkün olmadığı için olsa gerek, bir kurgu, seçim sonuçlarıyla birlikte ortaya dökülmüştür. Genel Başkan tarafından doğrudan önerilen Mehmet Bekaroğlu, Sencer Ayata delege tarafından elenmişlerdir. Toplam bin 119 delegenin kullandığı oylarda Ayata 9'uncu sırada ve Bekaroğlu sonuncu olarak 12'nci sırada kalmış ve onay bulamamışlardır. Ayata ve Bekaroğlu'nun siyasette yapılan bu yanlışı bilim insanları olarak düzeltmeye, örgütün iradesine saygıya ve PM üyeliğini kazanamadıklarını kabule davet ediyorum. Aksi halde kendileri, bilimin asla kabul edemeyeceği bir muvazaa, danışıklı dövüş ilişkisi içinde oldukları suçlamasını kabul etmiş olacaklardır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler