‘Martın sonu bahar olacak’

CHP Gençlik Kolları İstanbul Maltepe’de, ‘Yerel Yönetimlerde Genç Temsiliyeti’ başlıklı bir panel düzenledi.

Yayınlanma: 09.12.2018 - 21:43
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Genç Temsiliyeti” panelinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “İcraatler ve yatırımlar yaparken gençlerle birlikte çalışmalıyız. Gençlerin olmadığı bir oluşum iktidar olamaz. Gençlerle martın sonu bahar” dedi. CHP Genel Başkan yardımcısı Gökçe Gökçen ise “2 milyon genç seçmeni CHP siyaseti ile bir araya getirebiliyor muyuz getiremiyor muyuz? Biz bunu yapmak için uğraşıyoruz. Yerel yönetimlerde değil, ilerideki süreçlerde de gençlerin temsiliyeti bizim için önemli” diye konuştu.

20 milyon genç seçmen

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Genç Temsiliyeti” paneli Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe Adıgüzel, Gökçen, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, CHP PM Üyesi Pınar Uzun, CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte çok sayıda partili genç katıldı. Etkinlikte konuşan Adıgüzel, her partinin genç nüfusa ihtiyacı olduğunu belirterek, “Türkiye gibi genç nüfusun fazla olduğu bir ülkede 35 yaş altında 20 milyondan fazla seçmen var. Tüm partiler ‘gençleri kazanan geleceği kazanır’ diyor. Her seçim dönemi gençler gündeme geliyor ama sonrasında unutuluyor. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri gençlerin siyasettte eksik olması. Onun için Türkiye’deki gençlerin siyasette önü açılmalı. Gençlerin olmadığı bir oluşum iktidar olamaz. Gençlerle martın sonu bahar diyoruz” dedi. Sera Kadıgil de Türkiye’de 15-24 yaş arasında 13 milyon gencin olduğunu ve bunun da ülke nüfusunun yüzde 16’sına denk geldiğini söyledi. Kadıgil, “Yüzde 16’lık kitlenin yerel yönetimlerdeki temsili yüzde 4 civarında. 2014 seçimlerinde 843 genç çeşitli kademelere seçilmiş ve bunların 154’ü CHP’li. Parti olarak bunun üzerinde düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Israr edeceksiniz

PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli de 21 yaşında aktif siyasete başladığını söyleyerek, “Gençler aktif siyasetteki rolü arttırılmalı. Yerel yönetimlerde genç arkadaşların daha çok yer alması gerekiyor. Sizler de daha çok görev almak için ısrar edeceksiniz ve biz de yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de gençlerin siyaseti yeterince temsil edilmediğine dikkat çekerek, “CHP olarak sosyal demokrat bir partiyiz diyoruz. Gençlik kolları olarak da daha solda olmaya çalışıyoruz. Solun ne demek olduğunu düşünmeden yerel seçimleri konuşamayız. Bizim, karar alma mekanizmalarında genç adayları daha ileri taşımamız lazım. Gençlerin de ‘biz bu işi büyüklerimiz kadar yaparız’ diyebilmesi gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler