İşbirliği belirsizliği ertelemeleri getiriyor

CHP yeni yıla kadar 31 Mart seçimlerinde yarışacak bütün adayları açıklamayı hedeflerken, İYİ Parti ile işbirliğinin olup olmayacağı belirsizliği; pek çok büyükşehir ve ilçe adayının açıklanmasının ertelenmesine neden oluyor.

Yayınlanma: 09.12.2018 - 23:11
Abone Ol google-news


31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak 464 adayını açıklayan CHP; aralık ayı boyunca her hafta düzenli olarak adayları belirleyip açıklamayı hedefliyor. Bu kapsamda bu hafta içinde 14 ya da 15 Aralık’ta Parti Meclisi’nin (PM) toplanarak yüzlerce adayı daha açıklaması amaçlanıyor. Buna göre aralık ayı içerisinde 3 farklı grupta adayların ilan edilebileceği, adayların İYİ Parti ile olası işbirliği doğrultusunda belirleneceği kaydediliyor. CHP’de İYİ Parti ile işbirliği olup olmayacağının henüz belli olmaması nedeniyle İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana gibi kentlerde hem büyükşehir adayları hem de ilçe adaylarının belirlenmesi ve açıklanması bu kapsamda sona bırakılıyor. Parti içinde 14 Aralık ya da 15 Aralık’ta yapılması beklenen PM’de açıklanacak yeni adaylar arasında İYİ Parti görüşmelerine bağlı olarak kamuoyunda da merak edilen Ankara adayının da yer alabileceği konuşuluyor. İYİ Parti ile bir uzlaşı sağlanması durumunda CHP’nin Ankara adayını açıklayacağı ve Ankara’da seçim çalışmalarının başlayacağı ifade ediliyor.

CHP’de yıl başına kadar bütün adayların açıklanarak, 31 Mart seçimlerinde yarışacak adaylara kampanyalarını rahat yürütebilmeleri için en az dört ay süre tanınması amaçlanıyor. Bu kapsamda adayların erken açıklanmasının önemli olduğu belirtilirken, CHP’nin henüz açıklamadığı 24 büyükşehir ve 31 il belediyesi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler