Erdoğan: İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü'nde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz" dedi. Taksim Meydanı düzenlemesi ve Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası projesine karşı başlayan eylem, Gezi Parkı Olayları olarak Cumhuriyet tarihine kazındı. 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve iki ay süren direnişte 36 kişi gözlerini yitirmiş, binlerce insan yaralanmış ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Yayınlanma: 10.12.2018 - 14:08
Abone Ol google-news
<video:1165699>

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:


-10 Aralık 1948’de oylanan İnsan hakları evrensel beyannamesinin kabulünün 70. Yıldönümü. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz. Cinsiyeti, rengi, ırkı, dili ne olursa olsun herkesi kardeş olarak kabul eden inancımızın insan hakları çerçevesi de buna göre şekillenmiştir. Peygamber efendimizin veda hutbesi, medeniyetimizin en önemli insan hakları bildirgesidir.  Bugün dünyada insan hakları diye en çok bağıranların insan hakları konusunda en kötü sicile sahip olması tesadüf değildir. 

'SAMİMİ DEĞİLLER'

-Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar konusunda kör sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Ama gezi eylemleri için dünyayı ayağa kaldırdınız. Hadi şimdi de aynı şekilde anlatın. Yayınlamadılar. Dürüst değiller samimi değiller.

'KİMSE TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZ'


Ülkemizde hiç kimsenin kökeninden, kıyafetinden, düşüncesinden ve insani tercihlerinden dolayı horlanmadığı bir yaklaşımı hakim kıldık. Cebinde ay yıldızlı kimlik taşıyan herkesin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak muamele görmesini sağladık. Büyük direnişle karşılaştık. Sabır ve kararlılıkla aştık. Kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ettik. Darbecilerin saldırılarına maruz kaldık. Buldukları her fırsatta Türkiye’nin demokrasine özgürlüklerine laf edenler bugün kendi imtihanlarıyla baş başalar. Artık kimse Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkamaz.

'DEMOKRASİ ZOR GÜNLERDE TEST EDİLİR'

Sadece darbe girişimi karşısında gösterilen duruş ile şehirlerimizde misafir ettiğimiz milyonlarca sığınmacıya gösterdiğimiz kardeşlik, bizi insan hakları ve demokrasi konusunda ibra etmeye yeter. Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer asla Türkiye değildir Demokrasi iyi ünlerde değil, zor günlerde test edilir. Türkiye çok zor zamanlarda test edilip başarıyla kendini kanıtlamıştır. Biz başından beri neysek bugünde oyuz.

Avrupa için söylenebilecek şudur, medeniyet makyajı aktı, altındaki yüz ortaya çıktı. Önümüzdeki seçimlerde milletimize sözümüz aynı. Belediyeler de en güzel hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Kibir ve büyüklenme bataklığına düşen, erişilemeyen kişi durumuna gelen, gözü şahsi çıkarından başka hiçbir şey göremeyen kimsenin AK Parti çatısı altında yeri yoktur. AK Parti milletin partisidir. Milletin partisini milletten uzaklaştırmaya kalkan karşısında şahsımı bulur. İsimler gelir geçer baki kalan sadece davalardır, hizmetlerdir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler