Yönetim modelimiz Türkiye’ye örnek olacak

Alaattin Yüksel, İzmir temsilcimiz Hakan Dirik'e hedeflerini anlattı.

Yayınlanma: 11.12.2018 - 22:13
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığını açıklayan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Türkiye’ye örnek bir yerel yönetim modelini yaşama geçirmek istediğini vurgulayarak “Umut İzmir’den yeşerecek” dedi.AKP’nin İzmir adayı olarak Nihat Zeybekci’yi duyurmasının hemen ardından partisi CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan Yüksel, İzmir halkını yönetimde söz sahibi haline getirerek tüm Türkiye’ye örnek olacak bir modeli yaşama geçirmek istediğini söyledi.

‘İhanete izin vermeyeceğiz’
Siyasete kariyer yapmak için değil, yurttaşlara hizmet etmek için girdiğini dile getiren Yüksel, “Ben hep parti tabanının talebiyle bir yerlere aday oldum. Bu dönemde de aday olmak gibi bir düşüncem yoktu. Aday olmayacağımı söylemiştim. Fakat hem sendikalar ve sivil toplum örgütleri hem de işverenlerden yoğun bir baskı oldu aday olmam yönünde. En sonunda ‘Eğer sen aday olmazsan biz gider Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşürüz’ demeye başladılar. Bunun üzerine il başkanı ve genel başkan ile görüşerek aday adaylığımı açıkladım” dedi.

AKP’nin 2008’den bu yana fetih anlayışıyla kentlere yönelik saldırılarının arttığına dikkat çeken Yüksel, “Kentlere yönelik bu saldırılara karşı ancak kentliyle birlikte nefes alıyorsanız karşı koyabilirsiniz. Daha önce İstanbul’a ihanet ettiler, Ankara’yı parsel parsel sattılar, şimdi de sıra İzmir’e geldi. İzmir’de de benzer hayalleri var. Izmir’de zaten devletin kurumlarında kadrolaştılar. Ama bir türlü tatmin olmuyorlar. Belediyeyi de ele geçirerek kenti tümüyle ele geçirerek işgal etmeye çalışıyorlar” dedi.

İzmirlilerin tüm bu olumsuzluklara karşı direndiğini ifade eden Yüksel, İzmirlilerin AKP tarafından cezalandırılmaya çalışıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

‘Umutsuzluğu yıkacağız’
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü projesi en az 1 yıl engellenmiştir. AKP’li başkanlar kendi kentlerinde metro yapamadılar, bakanlık devraldı. AKP’li belediyelerin hizmetlerini devlete yaptırdılar, krediler verdiler. Buna rağmen hepsi borç batağındalar. İzmir’in şu anda devlete, vadeli tek kuruş borcu yoktur. AKP’nin bu tavrı, İzmir’de yine hüsrana uğramalarına neden olacak!”
İzmir’i “insan haklarının başkenti” haline getirmek istediklerini söyleyen Yüksel, toplumun tüm kesimlerinin içinde bulunduğu umutsuzluk atmosferini yerel seçimlerle birlikte değiştireceklerini vurguladı.

‘Toplumsal uzlaşıyla yöneteceğiz’

Yerel yönetim alanında yapacakları atılımla, Türkiye’ye örnek bir yönetim modeli hayata geçireceklerini belirten Yüksel, “Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışında halkın yönetime katılımını sağlamak bizim başarımızın ölçüsüdür. Kentin bütün dinamiklerini yönetime dahil ederek, projeleri bire bir forumlarla bir araya gelip konuşarak, halkın yüzde yüz uzlaşmasıyla hayata geçireceğiz. Kentle birlikte nefes alıp vermek gerekiyor. Çünkü uygulamaya sokmak istediğiniz uygulamaları halkın kabul etmesi, içselleştirmesi açısından önemli” diye konuştu.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler