‘2014 kriterini uygulayın’ mesajı

AKP MKYK’de ittifak masaya yatırıldı, Erdoğan'dan talimat geldi.

Yayınlanma: 12.12.2018 - 20:36
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinden bir gün önce partisinin MKYK ve MYK toplantılarında kurmaylarıyla ittifakı değerlendirdi.

Erdoğan, ilçe ve beldelerde yapılacak ittifakın ana çerçevesiyle ilgili olarak “30 Mart 2014 yerel seçiminde kim hangi belediyeyi aldıysa o şekilde bu iş yürüyecek” mesajını verdi. MHP’ye bırakılacak ilçe sayısıyla ilgili bir değerlendirme yapılmadı. MHP, 2014 seçimlerinde 104 ilçe ile 57 beldede belediye başkanlığını kazanmıştı. Ancak seçimlerden sonra bazı MHP’li belediye başkanları, İYİ Parti başta olmak üzere başka partilere geçmiş, MHP’nin ilçe belediye sayısı 78’e, belde belediye sayısı ise 45’e düşmüştü. Toplantıda, AKP ya da MHP’nin kazandığı ilçe ve belde belediye başkanlarından daha sonra başka partilere geçen ilçelerle ilgili nasıl bir tutum izleneceği ise henüz netleştirilmedi. AKP yöneticileri, Adana, Mersin, Osmaniye ve Manisa’da MHP adayının desteklenmesinin neredeyse kesinleştiğini, Muğla ve Aydın ile ilgili değerlendirmelerin ise sürdüğünü belirtti.Toplantıda TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığının bütçe görüşmelerinin ardından açıklanacağı bilgisi verildi.

Gül’e eleştiri

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmelerindeki konuşması da eleştirildi. Erdoğan’ın, “Akıllanmayacak bu. Akıl hocalarına gitti, daha da saçmalamaya başladı” dediği kaydedildi. Kurul üyeleri, Erdoğan’ın bu sözlerle isim vermeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e göndermede bulunduğu yorumunu yaptı. Toplantıda, hayvan haklarına ilişkin yasanın yerel seçimlerden önce Meclis’ten geçirilmesi yönündeki kararlılık dile getirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler