CHP'de gözler seçim vitrininde

Kılıçdaroğlu’nun cumartesi günü yapılacak PM toplantısının ardından yeni MYK’yi ataması bekleniyor.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 22:47
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumartesi günü yapacağı Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından, partisinin, 2015 seçimlerine taşıyacak olan yeni vitrinini de açıklaması bekleniyor.

Emekli diplomat ve eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’in PM’ye girememesi, PM’de de diplomat kökenli isim kalmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun bu konuda iki seçenek üzerinde durduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun dış politika “baş danışmanlığına” getireceği Özçelik’ten daha aktif yararlanacağı, dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcılığı için ise Gülsün Bilgehan, Haluk Koç ve Şafak Pavey seçenekleri üzerinde durduğu belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, 18. Olağanüstü Kurultay’da seçilen yeni PM üyeleriyle ilk kez dün CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle genel merkezde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun cumartesi günü yapılacak PM toplantısının ardından yeni MYK’yi ataması bekleniyor.

Görev alanları değişebilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç’u da MYK’de tutacağı, ancak görev alanlarında değişikliğe gidebileceği kulislerde dile getiriliyor. Kulislerde ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın, Erdoğan Toprak’tan boşalan iş dünyasından sorumlu genel başkan yardımcılığına kaydırılabileceği, yerine de PM’ye yeni giren Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Selin Sayek Böke’nin getirilebileceği ifade ediliyor.

Bekaroğlu ve Temizel’e danışmanlık görevi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, PM’ye BYKP listesinden giren Mehmet Bekaroğlu’nu MYK’ye alıp almayacağı da merak konusu. Parti içinden birçok isim, örgütlerin tepkisi nedeniyle Bekaroğlu’nun MYK’ye alınmaması yönünde görüşlerini üstü kapalı olarak ilettiler. Kılıçdaroğlu’nun, Bekaroğlu’nu MYK’ye almayabileceği ancak danışman olarak yararlanabileceği belirtiliyor. Aynı şekilde eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel’in de “ekonomi danışmanlığı” görevini üstlenebileğine işaret ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler