ANALİZ Balıkesir ve Denizli rahatsızlığı

CHP’de il örgütleri büyükşehirlerin İYİ Parti'ye bırakılmasına tepki gösteriyor.

Yayınlanma: 13.12.2018 - 21:24
Abone Ol google-news

CHP’nin büyükşehir belediyeleri arasında ilk adayını açıkladığı Balıkesir’in İYİ Parti’ye bırakılması; yaklaşık bir aydır kentte seçim çalışması yürüten il örgütünde şok etkisi yarattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 14 Kasım’da Balıkesir Büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilan edilmişti. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, işbirliği kapsamında büyükşehirlerin İYİ Parti’ye bırakılması kararı üzerine kalabalık heyetlerle dün CHP Genel Merkezi’ne geldiler. Balıkesir ve Denizli’den gelen heyetler daha sonra CHP Parti Okulu’nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı görüştü. İYİ Parti’ye bırakılan Balıkesir ve Denizli; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler için özel strateji uygulanacağını söylediği 9 büyükşehir arasında yer alıyordu.

Kılıçdaroğlu ile görüşecekler
CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın Ahmet Akın’ın adaylıktan alınmasının Balıkesir’de oluşacak sıkıntıyı dile getirdiği belirtilirken, CHP heyetinin bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşeceği öğrenildi. Sarı, dün genel başkan yardımcılarıyla yaptığı görüşmede ittifaka itirazlarının olmadığını, itirazlarının aday olarak gösterilen Akın’ın geri çekilmesine olduğunu söyledi. Sarı, “Bizim adayımız Ahmet Akın aylardır gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyordu. Bu sıkıntının çözümü için yarın (bugün) Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bir görüşme yapacağız” dedi. Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba da dün gün boyu genel merkezde yaptıkları görüşmeden herhangi bir sonuç alamadıklarını belirterek bugün Denizli’de örgütün kararını kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi. Partide İYİ Parti’ye bırakılma ihtimali gündeme gelen Ankara, Antalya ve Adana’nın CHP’de kalması ise olumlu olarak karşılandı.

21 büyükşehir belediyesi üzerinde anlaşmaya varan iki parti görüşmelere devam edecek ve 20 ilin masaya konulabileceği öğrenildi. İşbirliği kapsamı dışında tutulan Mersin, CHP’nin aday açıkladığı Malatya, Mardin ile iki partinin de güçlü olmadığı Diyarbakır, Van ve Şanlıurfa dışında kalan Ordu, Kahramanmaraş ve Erzurum büyükşehir belediyelerinin görüşülebileceği ifade ediliyor.
24 Aralık’ta olması planlanan PM toplantısının Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 18 Aralık Salı gününe çekildiği öğrenildi. CHP’nin bu toplantıda Antalya, Adana ve Bursa adayını açıklayacağı kaydediliyor.

Anket yapılacak
İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da CHP’yi desteklemesi her iki büyükşehir için de pek çok ismin tekrar gündeme gelmesine neden oldu. CHP hem İstanbul hem de Ankara için yeni bir anket çalışması yaptırarak adayı belirleyecek. İki şehrin adayının yeni yıla kalabileceği ifade ediliyor. l ANKARA

<haber-yatay:1167897,1167153>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler