AKP'li Savcı Sayan'ın 'Kürtçe' ve 'çözüm süreci' açıklamaları dikkat çekti

Siyasete CHP saflarında başlayıp son olarak AKP'nin Ağrı Belediye Başkan Adayı olan Savcı Sayan, bütün okullarda zorunlu Kürtçe dersinin olması gerektiğini söyledi. Savcı Sayan, "Çocuklar İngilizce öğreneceğine Kürtçe öğrensin" diye konuştu.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 10:12
Abone Ol google-news

<video:1171676>

AKP'nin Ağrı Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan, Habertürk'te yayınlanan Açık ve Net'te Kübra Par'ın konuğu oldu. Programda, Ağrı Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Ağrı Valisi Süleyman Elban'a övgüler düzen Sayan, Kürt sorunun çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KÜRTÇE ZORUNLU OLMALI"

Kürtçe'nin tüm okullarda zorunlu olması gerektiğini söyleyen Sayan, "Doğu'dan birisi Batı'ya geldiğinde oradaki iletişimi sağlam şekilde sağlayabilsin. Bütün okullarda zorunlu Kürtçe dersi olsun. Çocuklar İngilizce öğreneceğine Kürtçe öğrensin" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BUNDAN SONRA OLABİLİR"

Savcı Sayan, çözüm sürecine ilişkin bir soruya,  "Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler sabote etti. Bundan sonra ben olabileceğine inanmıyorum. Birileri bunu sürekli kötü amaçla kullanıyor. Buradaki amaç birlik, beraberlik olmalıydı. PKK bunu sabote etti. Onun dışında daha sağlam yapılar oluşturulabilir" yanıtını verdi.

<haber-yatay:1161803>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler