Arınç'a TRT soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 10:56
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı olduğu olarak bilinen Erol Olçak'a verilen TRT'nin reklam ihalesinden ötürü TRT Kurumu'nun milyonlarca lira zarara uğratıldığı ve bu duruma sessiz kalındığı doğru mudur?" diye sordu.Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Başbakan Yardımcısı olarak size bağlı olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT'nin) reklam ihalesi yaklaşık iki yıl önce Erol Olçak'ın sahibi olduğu Arter Reklam Ajansı adlı firmaya verilmiş midir?

 AKP'nin de reklam işlerini yapan Arter Reklam Ajansı sahibinin aynı zamanda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı olduğu olarak bilinen Erol Olçak'a verilen TRT'nin reklam ihalesinden ötürü TRT Kurumu'nun milyonlarca lira zarara uğratıldığı ve bu duruma sessiz kalındığı doğru mudur?

 Arter Reklam Ajansı adlı firmaya verilen reklam işleri için TRT Kurumu'nun uğradığı zarar tutarı ne kadardır?

 TRT reklam ihalesi, Arter Reklam Ajansı adlı firmaya kimin onayıyla verilmiştir?

 Arter Reklam Ajansı'nın TRT ile imzaladığı reklam sözleşmesinin tutarı ne kadardır?

 Sözleşme hangi tarihte imzalanmıştır?

 Sözleşmede TRT Kurumu adına hangi yetkililerin imzaları bulunmaktadır?

 Arter Reklam Ajansı'na TRT tarafından reklam işleri sözleşmesi karşılığında yapılan ödemelerin toplamı ne kadardır?

 TRT'nin uğratıldığı zararın tazmini için yasal süreç başlatılmış mıdır?

 2003-2013 yılları arasında her bir yıl bazında TRT tarafından Arter Reklam Ajansı'na yaptırılan işler ve hizmetler hangileridir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler