Trafik Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik teklifi

Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Köprü geçiş cezalarına af getirmesi ile öne çıkrılan teklif, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörülen bölgesi içerisinde belirlenen alanlardaki taşınmaz maliklerin yapı kayıt belgesinden faydalanması, YSK üyelerinin görev süreleri 2020 ve 2023 yıllarına kadar uzatılması ve yeniden yapılandırma düzenlemesi gibi maddeleri de içeriyor.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 19:16
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kendisinin de imza sahibi olduğu Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi hakkında gazetecilere bilgi verdi.

<haber-dikey:1177165>

KÖPRÜ CEZALARINA AF

Bazı cezalar için her yıl bir değerleme oranı belirlendiğini anımsatan Muş, "Bu yılki değerleme oranı 23,74. Her yıl bu oranda bir değerleme yapılıyordu. 2019'da yapılmayacak. Karayolları Trafik Kanunu'ndaki cezalar, yeniden değerleme oranıyla 2019 için artırılmayacak." dedi.

Muş, 2 Kasım 2016 tarihinden düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihe kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden, belirlenen tanımlar dışında yasaklı geçiş yapanlarla ilgili bu cezaların affedildiğini söyledi.

TEBLİGATLARIN GEÇ YAPILMASI

Tebligatların geç yapılması ve vatandaşın farkına varmaması nedeniyle cezaları affettiklerini söyleyen Muş, 28 Şubat 2019 tarihine kadar başvurulması halinde, cezayı ödeyenlere geri ödeme yapılacağını kaydetti.

KOOPERATİFLERDE SPK DENETİMİ

Muş, 500'den fazla üyesi olan kooperatiflerin, SPK denetimine alındığını kaydederek, "Kooperatiflerin bir araya gelerek oluşturdukları birlikler vardı. Üye sayısı 500'ü geçip birlik oluşturuyorsa onların kuracağı şirketler de SPK'nın denetimine alınıyor." diye konuştu.

YENİDEN YAPILANDIRMA DÜZENLEMESİ

Muş, daha önce Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen teklife önergeyle ekledikleri yeniden yapılandırma düzenlemesini de bu teklife koyduklarını belirtti.

SİNEMA SEKTÖRÜNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİK

Teklif ile 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'da değişiklik de öngörülüyor. Kanun keklifi ile ülkenin önemli film çekim merkezlerinden biri olması ve film turizminin desteklenmesi amacıyla ilgili bakanlık tarafından proje üretilecek. Verilecek dizi film ve yabancı film yapım desteklerine ilişkin başvuruları değerlendirmek üzere Dizi ve Yabancı Filmleri Destekleme Komisyonu oluşturulacak.

Teklif ile Bakanlığın, uluslararası festivallere ve yarışmalara katılım ile bunlara ilişkin tanıtım faaliyetlerini desteklemesi de hüküm altına alınıyor. 

Yeterli sinema gösterim donanımı olmayan yerlerdeki kamu kurum ve kuruluşları ile kamu tüzel kişilerine donanım desteği sağlanması da teklifte yer alıyor.

Ayrıca, uyarıcı işaret ve ibarelerinin her türlü tanıtım ve gösterim alanında kullanılması zorunlu hale getiriliyor. 

İSTANBUL BOĞAZI'NDAKİ KAÇAK YAPILARA AF

<haber-dikey:993450>

Teklif ile ilgili ayrıca 'İmar Barışı' kapsamında Boğaziçi Kanunu'nda tanımlanan; Boğaziçi öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan taşınmaz maliklerinin de yapı kayıt belgesinden faydalanmasının sağlanması amaçlanıyor.

TEKLİFTE YER ALAN DİĞER DÜZENLEMELER

14 büyükşehir ve 27 ilçede içme suları ve kullanma suları için verilen istisna 2022 yılına kadar uzatılması planlanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süreleri 2020 ve 2023 yıllarına çekiliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler