Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Önce tazminat, ardından ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bedelini ödeyecekler” diyerek hedef göstermesinden sonra haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, ifadeye gideceklerini belirtmelerine rağmen dün sabah polis zoruyla adliyeye götürüldü. Erdoğan, bugünkü grup toplantısında ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef aldı. Erdoğan, Özel için "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 25.12.2018 - 12:06
Abone Ol google-news

<video:1181018>

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bütçe görüşmelerinde Hulusi Akar'a ilişkin söylediği sözler hakkında "Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir" ifadelerinde bulunarak "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir. Ana muhalefetin orada genel başkan yardımcısı veya sıfatı nedir onu da doğru dürüst bilmiyorum. Bilmeme de gerek yok zaten. Bu adamlarla ana muhalefet siyaset yapıyor.

-Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza. 

-Bu ülkede 40 yıl silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış, şu anda da kabinede görev yapan arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkına sahip değil.

-Ana muhalefet partisi ve bölücü terör örgütünün uzantısı bütçe görüşmelerinde çok kötü bir sınav vermiştir. Bölücü örgütün meclisteki taşeronunun asıl karın ağrılarının farkındayız. Onların Kandil'deki terör baronlarından icazet almadan tek bir kelime edemeyeceklerini biliyoruz. Şu anda açıklamıyorum ama size bu konuda da önemli müjdeler verebiliriz.

 

<video:1173609>

'Camide içki içtiler' yalanını tekrarladı 

-Biz CHP'nin son dönemdeki sicilini biliyoruz. Ağaç bahanesiyle polisimize kurşun sıkan, sokakları yakıp yıkan, başbakanlık ofisimize kadar saldırdıklarını, bombaladıklarını, bira şişeleriyle camide bulunduklarını biz gayet iyi biliyoruz. Bu organizasyonların içinde Bay Kemal'in nasıl rol üstlendiğini de biliyoruz.

-İhracat yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibariyle yeni bir rekor kırarak... Bay Kemal'e yeni bir müjde vermek lazım. 170 milyar dolar rakamını göreceğiz.

-Ana muhalefetin sözcüsü esnaf kepenkleri kapattı diyor. Ben burada rakam açıklıyorum sen size ait olan hayali bütçeden konuşuyorsun. Esnafın, çiftçinin yanında olun. Sözülerinden biri de bu işlerden anlar havalarda dolaşıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne sor. Ne kadar şirket faaliyete girdi ne kadar kapandı bir sor bakalım. Ben söyleyeyim sana altıdada bir.

-Bireysel emeklililk sistemindeki katılımcı sayısı 7 milyona ulaştı.

-2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek

-Elektrik fiyatlarında yılbaşından itibaren konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz.

-Asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı. Nasıl buldunuz? Oylayalım kabul edenler... Oy birliğiyle kabul edilmiştir.

-İş dünyamıza da istihdam alanında katkı sağlamak için bazı destekleri uygulamaya geçiriyoruz. Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. 51 il ve 2 ilçede işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018’de 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 12 ay devam ettireceğiz. 

<haber-yatay:1173512,1173609>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler