Bahçeli AKP'den jest beklediği illeri açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, Adana, Mersin ve Manisa'da AKP'den jest beklediklerini dile getirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında yaşanan tartışmaya ilişkin Özel'i sert sözlerle eleştiren Bahçeli, Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in hakkında soruşturma başlatılan sözleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 26.12.2018 - 10:27
Abone Ol google-news

<video:1182014>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"ESAD İLE DİYALOG KURULMASINDAN YANA DEĞİLİM"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den ani çekilme kararını değerlendiren Bahçeli, "ABD'nin ani kararının arkasında ve önünde ne var bilmiyorum ama tahmin edebilecek bir birikime de sahibiz. MHP olarak Fırat'ın doğusuna yapılacak olan operasyona desteğimiz tamdır.Türkiye'nin Esad rejimi ile bir diyalog kurmasından yana değilim. Bu zamana kadarki mücadelenin Esad'a teslim edilmesi kayıp olur. Esad rejiminin demokrasi içinde değişikliğe uğratabilecek politikalar geliştirilmeli. Türkiye dış politikadaki etkin inisiyatifi kaybetmemeli. Erdoğan Küresel güçler zirvesi yapmalı." dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'E SERT SÖZLER - VİDEO

<video:1181916>

Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında yaşanan tartışmalara ilişkin "Bu olay Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin grup başkan vekili olan şahsiyet o çirkin üslubu aşağılayıcı tavırları ne CHP'ye ne de Türkiye'ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür. Siyaseten itibari sıfırlanmış bir şahıs olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir." diye konuştu.

Bahçeli şöyle devam etti:

16 Ağustos 2015'te sayın Hulusi Akar Paşa Genelkurmay Başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir genelkurmay başkanlarına tebrik ziyareti düzenleriz. Geçmiş dönemde de bunu gerçekleştirmiş olduk. Ancak 2 Ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Paşayı ziyaret ettim. Orada bir olayı gerçekleştirdim. O da şudur. Sayın Hulusi Akar Paşa'ya Kuran-ı Kerim, Türk bayrağı ve altın kaplamalı bir silah hediye ettim. Niçin bunu yaptım. Bu anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissetim? Hulusi Akar Paşa Kuran'a, bayrağa ve silaha sahip çıkmıştır. 

<haber-dikey:1181966>


BAHÇELİ'DEN YENİ SEÇİM FORMÜLÜ - VİDEO

<video:1181932>

MHP 24 Haziran seçimlerine yine bir formül ile gelmiştir. Bu formül bildiğimiz matematiksel bir değerlendirmedir. x+y eşittir veya büyüktür z olması lazım. 24 Haziran seçimlerinde x AKP'dir, y MHP'dir, z de Cumhur İttifakı'nın toplamı olan yüzde 52'dir. Demek ki mahalli idareler seçiminde cumhur ittifakı yüzde 52 altına düşmeyecek bir sonucu sağlayabilirse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinde meşruiyet tartışmasından tutun acımasız muhalefetle ülkeyi kaosa, krize sürükleyecek yanlışlıklardan Türkiye'yi kurtarmış olur.

BİNALİ YILDIRIM'IN İSTİFASI TARTIŞMASI

Bahçeli, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "'Şimdiden Meclis Başkanı kim olacak?' tartışması Binali Yıldırım'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını gölgeler. İstanbul'daki yarışta bir takım sorunlara yol açar. Merdiven gibi basamak basamak olmalı. Binali Yıldırım İstanbul'da seçilirse TBMM'den istifa etmeli" ifadelerini kullandı.

"BU İLLERDE AK PARTİ'DEN JEST BEKLİYORUZ"

Bahçeli, "Adana, Mersin, Manisa'da Ak Parti'den jest bekliyoruz" dedi.

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN'İN GÖZALTINA ALINMASI - VİDEO

<video:1181981>

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili soruya yanıt veren Bahçeli, "Konuşma esasını kaybetmiştir. Kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağım kanaatiyle hareket etmektedir. Şunu söylemek istiyorum. İsterlerse burada Halk TV'nin Arena'sını baştan bu yana neler alaya alındı, bunları tartışmakta yarar var. Öbür taraftan ise konuşmalar çok hoş bir şey değildi. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. Bu eleştiri değildir. Metin Akpınar gibi toplumun sevdiği bir sanatçının bu duruma düşmesi kötü bir örnek teşkil etmektedir. Kendisine yazık etmiştir. Böyle şey olmaz, olmamalıdır. Bizim Türk toplumunun geçmişinde ayaktan asılma yoktur. Ayaktan asılmayı kast ediyorsanız, Recep Tayyip Erdoğan'ı faşizmin lideri kabul edip yorumlamak istiyorsunuz demektir. Ben Metin Akpınar'ın Halk TV'ye çıkarak 'Bu benim cahilliğimdir, özür diliyorum' demesi lazımdır. Türk demokrasisini yaşatayım derken, demokrasiyi katletmenin anlamı yoktur. Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini seyretsinler. Orada sosyoloji ile gerçekler arasındaki şeyleri görsünler." ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1181790,1181418,1179701>

MANSUR YAVAŞ YORUMU

Bahçeli, Mansur Yavaş'ın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili "Her yerde kar var" şarkısını anımsatarak, "Her partide MHP'li aday var. Geçmişi ülkücü olanlar hepsi bir araya gelseydi belki bizde bir şeyler olurduk ama ne yapalım olamadık" yorumunda bulundu.

<haber-dikey:1181790>

AF TASARISI

Af tartışmalarını yeni yılda gündeme getirecek misiniz? sorusu üzerine Bahçeli, "Tasarımız duruyor. Meclis'te gündeme alınması için bekliyoruz. Af yasasının çıkmasının ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi. 

"ANA MUHALEFET ARTIK YOK"

Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte ana muhalefetin ortadan kalktığını ileri süren Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra ana muhalefet diye bir parti yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ben okul arkadaşımdır, ona saygım vardır. Bazı konularda kimsenin kulağına kar suyu kaçırmanın bir anlamı yok. Türkiye'nin sandıktan çıkan sonuç ile normalleşme sürecine girmesi gerekmektedir." dedi.

"SİYASET, FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI KONUSUNDA SUSKUN"

FETÖ ile mücadeleye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Siyaset her konuda konuşuyor ancak FETÖ'nün siyasi ayağa konusunda suskun. Bu konunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Siyasette FETÖ'nün kalıntıları olduğu benin kanaatimdir. Yurtta sulh konseyi nerede ise ortaya çıkarılmalı ve başı ezilmelidir" diye konuştu.

ATATÜRK VE İNÖNÜ'YE YÖNELİK SALDIRILAR

azetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş'in Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye yönelik saldırılara ilişkin sorduğu soruyu yanıtlayan Bahçeli,  "Bu saldırıları kabullenmek, onun üzerinden siyaset üretmek kadar çirkin bir şey olamaz. İsmet Paşa'yı yıllar sonra kim anlatacak. Bu millet onu bağrına basmıştır. İsmet Paşa, çok da tutarlı bir ana muhalefet partisi liderliği yürütmüştür. Şimdi Türkiye'nin tüm değerlerini sıraya koyup üzerinde tartışma mı açacağız yani. Buna müsade etmemek lazım. Bu gibi konuları da tartışma zemini haline getirmemek lazım. CHP de bunu kaşımak istiyorsa gerek yok. İnönü'yü tarih layık olduğu yere koymuştur." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler