AKP Sözcüsü Çelik: Rusya'ya Cumartesi günü heyet gidecek

Erdoğan'ın 'Putin'le yakın zamanda yüz yüze görüşeceğiz' ifadelerinin Kremlin Sözcüsü Peskov'a sorulması üzerine sözcü, Putin'in programında yakın zamanda Erdoğan'la bir görüşmenin yer almadığını söylemişti. MKYK sonrası açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumartesi günü Türk heyetin Rusya'ya gideceğini ve daha sonra Erdoğan'ın Putin bir araya geleceğini söyledi. Çelik, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un ise yılbaşından sonra Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Yayınlanma: 26.12.2018 - 19:04
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı (MYK) sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 2,5 saat sürdü.

MKYK sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'IN PUTİN İLE GÖRÜŞMESİ

<haber-dikey:1180628,1181156>

Çelik, Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklamasında, "Heyet Cumartesi günü gidecek. Rusya tarafında mutabakata varıldı. Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, MİT Başkanımız ve İbrahim Kalın Bey orada olacaklar. Bu süre içerisinde yeni bir tablo ortaya çıkıyor ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle. İran, Rusya ile bu yoğun diplomasi devam edecek. Astana sürecinin ortakları ve Cenevre sürecinin bileşenleriyle diplomatik süreç devam edecek. Terörle mücadele perspektifi müttefiklerimizle paylaşacaktır. Heyet oradaki muhataplarıyla görüştükten sonra dönüşte Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arzedecekler. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Putin bir araya gelecek'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yakın zamanda yüz yüze görüşeceğini belirtmişti. Erdoğan'ın bu sözleri, Kremlin Sözcüsü Peskov'a sorulmuştu.

Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin'in programında, yakın zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşmenin yer almadığını söylemişti.

Çelik'in açıklamalarından diğer satır başları: 

"Mitinglerle ilgili çalışma takvim olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Özel Kalemi, Teşkilat Başkanlığımız, Yerel Yönetimler koordineli olarak çalışılıyor. Genel bir tanıtım toplantısıyla birlikte manifestonun açıklanması düşünülüyor. Ocak ayı içerisinde bununla ilgili bir tarih kesinleştiğinde sizinle paylaşırım. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla ilgili aşamalar son safhaya geldi.

Birtakım farklılıklar olmakla birlikte, kendi dinamizmini üreten, bu seçimin şartlarına yönelik olarak bir çalışma takvimi açıklayacağız."

''İran, Rusya ile bu yoğun diplomasi devam edecek. Astana sürecinin ortakları ve Cenevre sürecinin bileşenleriyle diplomatik süreç devam edecek. Terörle mücadele perspektifi müttefiklerimizle paylaşacaktır.''

CUMHUR İTTİFAKI

''Aydın ve Muğla'da AKP aday çıkaracak.'

''Bizden Mehmet Özhaseki Bey'le, MHP'den Sadi Bey görüşmeleri yapıyor. Sonuç olarak yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesinden sonraki ilk seçimlerdir. Burada yüksek oyları hedeflemek, birtakım tartışmaları sona erdirmek bakımından güçlü bir faaliyet, kampanya yürütülecek. Gelinen noktada Cumhur İttifakı'nın ortaya koyacağı nasıl tutum alacağı konusunda yüzde yüz mutabakatımız var.''

"(Bahçeli'nin bugünkü açıklamaları) Sayın Cumhurbaşkanımız, bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu telefonla arayıp Sayın Bahçeli'ye bildirdi, tebrik ve teşekkürlerini illeti."

'İSRAİLLİ BAKANIN BOYLU BİZİM ADALET BAKANIMIZA YETMEZ'

<haber-dikey:1180798,1182425>

''Filistinli annelerin öldürülmesi için çağrı yapan bir kişinin YPG/PYD/ gibi örgütleri kutsaması Kürt kardeşlerimize en büyük hakarettir. Kürtlerin dostu Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunu Ortadoğu'daki kardeşlerimizin görmesi gerekir. Türkiye terör karşıtıdır. Asıl İsrailli kişilerin terör örgütü yandaşlığını Kürt yandaşlığı gibi sunmaları halkların arasına nifak sokmaktadır. İsrail Adalet Bakanının boyu bizi Adalet Bakanımızın boyuna yetmez. İstediği herşeyi söyler, istemediğini duyar.''

ASGARİ ÜCRET 

''Bu bir Yassıada zihniyetidir. Bunlar ülkeyi ve demokrasiyi tefecilere teslim etmiş bir zihniyettir. Geçmişte asgari ücret ezen bir bütçedir diyordu. Şimdi asgari ücret açıklandı. Geçmişte asgari ücret diye SSK hastanelerini tutukhaneye çevirmişti bunlar. Cumhurbaşkanımız pekçok açıklama yaptı grup konuşmasında. Bütün bunları görmezden gelerek rakamları çarpıtarak iddialarda bulunuyor. Asgari ücret herkes tarafından oy birliği ile ve memnuniyetle karşılanmıştır. Onların zamanında verilen asgari ücretle ilaç alınamıyordu.''

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN

''Eleştirilerin hepsinin başımızın üstünde yeri var. Bu eleştirilerin üzerinde çalışıyoruz. Haklı yönlerine bakıyoruz. Muhalif bakışların eleştirilerinden sonuçlar çıkaran bir partiyiz. Ancak bu sanatçıların sözleri hiç bir şekilde eleştiri kapsamında değerlendirilemez. Bunlar dünyanın her yerinde insanlığa karşı suç kabul edilir.''

ABD İLE GÖRÜŞME

"ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı (John Bolton)yılbaşından sonra gelecek. Türkiye'den de ABD'ye heyet gidecek"

<haber-yatay: 1182604,1181418,1179542,1181790>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler