Erdoğan: Herhangi bir ilçeden birisini buraya kaydırmıyoruz dikkat edin

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan Yıldırım'ın adaylığını açıklarken 'Şimdi böyle bir şehre belediye başkanı seçeceğiz. Herhangi bir ilçeden birisini buraya kaydırmıyoruz dikkat edin' dedi. 2004 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, dönemin Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Başkanlığı görevine getirilmişti.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 21:26
Abone Ol google-news

<video:1185473>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı’nın Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

'BİR İLÇEDEN BİRİSİNİ BURAYA KAYDIRMIYORUZ, DİKKAT EDİN'

Erdoğan, Binali Yıldırım’ı İstanbul adayı olarak açıkladığı konuşmasındaki 'Şimdi böyle bir şehre belediye başkanı seçeceğiz. Herhangi bir ilçeden birisini buraya kaydırmıyoruz dikkat edin' ifadeleri dikkat çekti. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

''Çok önemsediğimiz için bakanlıklar yapmış, başbakanlık yapmış meclis başkanımızı büyükşehire belediye başkan adayı yapıyoruz. İstiyoruz ki İstanbul çok daha ilerilere ve bu asrın en nadide çekim alanını oluştursun. En güzide, kıdemli, tecrübeli, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik. İstanbul buna layık”

2004 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, dönemin Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Başkanlığı görevine getirilmişti.

'BEN HEPSİNİN BAŞKANI OLDUM'

Binali Yıldırım da yaptığı teşekkür konuşmasında, “Benim bu şehre bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüs ile ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışıp hem evini düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalar, teyzelerime, yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepinize borcum var. Aday arkadaşlarımla beraber şimdi bu borcu ödemeye geliyorum. Buraya Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığından geliyorum. Kurtuluş Savaşını yöneten, 15 Temmuz’da hainlerin alçak FETÖ’cülerin sallayıp yıkamadığı Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren gazi meclisten. Orada 81 ilden milletvekili var. Her partiden, her siyasi görüşten. Ben hepsinin başkanı oldum. Burada da her İstanbullunun başkanı olacağım. Kadıköy’ün de sorunlarını çözeceğim, Sultanbeyli’nin de sorunlarını çözeceğim. Pendikliye de Beşiktaşlıya da hesap vereceğim. Üsküdar’ın derdi de benim derdim, Bakırköy’ün derdi de benim derdim. Beyoğlu’nun isteği benim için talimat, Sarıyer’in isteği de benim için aynı şekilde emir. Çok çalışacağız. Söz veriyorum o orta okullu Binali gibi çok çalışacağım” ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1142219,1185292,1185597,1178451 >

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler