"Eşitliği sağlayacağız"

CHP’nin Üsküdar’da ilk kadın ilçe başkanı seçilen Olcay Kurt, "Eşitliği sağlayacağız" dedi.

Yayınlanma: 31.12.2018 - 19:38
Abone Ol google-news

 

Dr. Olcay Kurt, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda mevcut başkanın istifasının ardından CHP Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu’nun kendi içinde yaptığı seçim sonucunda, ilk kadın ilçe başkanı seçildi.

Kurt, kadınların siyasette eksik temsilinin giderilmesi için siyasal ve kamusal alanda daha aktif rol üstlenmeleri gerektiğini söyleyerek, “Üsküdar’da kadınların güçlenmesi ve iyi bir örgütlenme inşa edebilmesi Türkiye için umut teşkil edecektir. Nüfusun yarısını kadınların oluşturduğu bir ülkede siyasette eşit oranda temsil edilmek, demokrasi meselesidir. Üsküdar’ı kadın dayanışmasına hizmet eden, yerel siyasette eşit temsil edildiği bir yere dönüştüreceğiz” dedi. Kurt, Üsküdar’da tüm yurttaşları kapsayan bir çalışma yürüteceklerini ve sandık güvenliğine önem vereceklerini belirtti. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan

Olcay Kurt şunları söyledi:

-Son yerel seçimde 8 bin oyla kaybettiniz. 31 Mart’ta durum ne olur?

2014 yerel seçimlerinde Üsküdar’ı çok az bir farkla kaybettik. Sonrasında gerçekleşen seçimlerde başta referandum olmak üzere muhalefet olarak hep çoğunlukta olduk. Üsküdarlı seçmen tabanda bir ittifak kurmuş durumda, artık kimse ötekileştirilmek istemiyor. Ben inanıyorum ki AKP’liler de bize oy verecek.

-Hem Tayyip Erdoğan’ın hem de Meral Akşener’in oturduğu ilçe olan Üsküdar’da belediyeyi almak için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Üsküdar’ın sembolik önemi yüksek. 16 Nisan’da Üsküdar’dan hayır çıkması çoğu kimse için sürpriz olmuştu. Bizler bütün bunları göz önünde bulundurarak tüm yurttaşlarımızı kapsayıcı bir kampanya yürüteceğiz. Kampanyada özellikle kadınlarla, sivil inisiyatiflerle ve gönüllülerle güçbirliği yapacağız. İnanıyorum ki kazandığımızda Üsküdar’dan Türkiye’ye umut vereceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler