'Mersin benim sevdam'

CHP’li Serdal Kuyucoğlu, Mersin’de halkın katılımının içinde olduğu bir yönetimle, kentin sorunlarını çözeceğini belirtti. Öncelikli sorunların farkında olduğunun altını çizen Kuyucuoğlu, ‘ulaşım’ başta olmak üzere çözümlerini sıraladı.

Yayınlanma: 01.01.2019 - 21:26
Abone Ol google-news

 


CHP 26. Dönem Mersin Milletvekili ve CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı Serdal Kuyucuoğlu, Mersin’in öncelikli olarak ulaşım, altyapı ve işsizlik sorunlarının olduğunu belirterek “Ulaşım sorununun yanı sıra Mersin’in kent kimliğini oluşturacağız. Kentimizin tanıtımının yanında, turizm ve tarıma yatırım yaparak ekonomimizi canlandıracağız. Liman kentimizi lojistik bir merkez haline getireceğiz” dedi. Kuyucuoğlu, yapılacak projelerde Mersin halkının da görüşünün alınacağını ve sürece katılacağını söyledi. Cumhuriyetin sorularını yanıtlayan Serdal Kuyucuoğlu, özetle şunları söyledi:

Belediyecilik anlaşınızı tanımlar mısınız? Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız? 

Belediyecilik anlayışımda katılımcılık esas. Üreteceğimiz projelerde STK’lerden tutun da emeklilerimize kadar danışıp, yararlanacağız. Milletvekilliği dönemimde Mersin’i ve Mersinli hemşerilerimi her zaman sürece dahil etmeye çalıştım. Mersin’in tüm sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. Milletvekilliği dönemimde de 120 bin kişinin görüşünü alarak Meclis’te toplumun ve Mersin’in sorunlarını dile getirmeye çalışmıştım. Seçildiğimde Mersin’e adalet gelecek, Mersin’i adaletli yöneteceğim. Mersin benim sevdam. Onu yukarıya taşıyacak her alanı kentlilerle birlikte geliştireceğim.

Mersin için hangi alanlarda projeler ürettiniz?

Mersin’de yaşayan yurttaşlara “öncelikli sorun ne diye” sorduğumuzda ilk ulaşım çıktı. Ulaşım ve trafik sorunu toplamda yüzde 36 oranında. İkinci sırada altyapı, üçüncü sırada ise işsizlik geliyor. Bu istatistikler ile kendimize bir program yaptık. Örneğin, Mezitli-Çilek Mahallesi hattı raylı sistem, alternatif yollar, bisiklet yolları ulaşım yönünde hizmetlerimizden olacak. Ulaşım sorununun yanı sıra Mersin’in kent kimliğini oluşturacağız. Kentimizin tanıtımını yaparak turizme ve tarıma yatırım yaparak ekonomimizi canlandıracağız. Mersin arkeolojik bulgular ve inanç turizmi açısından da çok zengin bir kent. Tarımda ise muz, çilek, keçiboynuzu gibi birçok ürün üretiminde birinciyiz. Elimizde böyle değerler varken bize düşen görev üreticiyi ve üretici kooperatiflerini desteklemek olacak. Sözleşmeli tarım yaptıracağız. Belediyenin çiçek ihtiyacını köylümüz, ihtiyaca yönelik yapacak. Biz de onlardan satın alacağız. Aile işletmelerini bu şekilde destekleyerek geçimlerini sürdürülebilir hale getireceğiz. Tüm bunların yanında turizmi canlandıracak başka bir projemiz de kruvaziyer turizmi. Mersin’i kruvaziyer turizmine açacağız. Liman kentimizi lojistik bir merkez haline getireceğiz. Bunun için de nakliyeciler sitemizi aktif hale getireceğiz.

Öğrencilere yazlık evler

Projeleriniz arasında yer alan ‘ikinci konutları’ hangi alanlarda değerlendireceksiniz?
Mersin’de öğrencilerin en büyük sorunu barınma. Turizm kenti olan Mersin’de çok miktarda yazlık bulunuyor. Yazlık sahipleri evlerini yaz döneminde çok kısıtlı kullanıyorlar. Öğrencilere uygun fiyata yazlık evleri kiralayarak okul dönemlerinde alternatif kalacak yer sağlayacak, gelen turistlerin de barınma ihtiyacını sağlayacağız. Okula uluşabilmeleri için de evlerin yakınlarına hatlar koyacağız. Taşra ve köylerden okumak için şehir merkezine maddi imkânsızlıklarla gelen lise öğrencilerine de yurt olanağı sağlayarak çocuklarımızı tarikatlara bırakmayacağız. 

ÇEVRE POLİTİKALARI UYGULANACAK

Dünyadaki çoğu kentin en önde gelen sorunu çevre ve yeşil alan. Biz de Mersin’de yeşil alanları değerlendireceğiz ve imara açmayacağız. Yeşil alanları artıracağız. Atık sular konusunda çalışmalar yürüteceğiz. 4 büyük arıtma su tesisimizden günde 350 bin metreküp su denize gidiyor. Biz bu suyun heba olmasına izin vermeyeceğiz. Tesislere gelen su tekrar arıtılacak, sanayi ve tarımda kullanılacak. Doğal enerjiden faydalanarak güneş ve rüzgâr enerjisi santralları kuracağız ve bu yönde girişimleri olan kurumları destekleyeceğiz. 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler