Kesin ihracı isteniyor... Gerekçe: İttifakı zedelemek

“İttifak olmazsa olmaz değil” dediği için Bahçeli’nin talimatıyla disiplin kuruluna sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın partiden kesin ihracı isteniyor.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 21:35
Abone Ol google-news

 

Cumhur İttifakı’na ilişkin, “İttifak olmazsa olmaz değil. Biz, AKP tarafından ittifak olmaması yönünde bir tavır gelirse, ona da açık olduğumuzu ifade ediyoruz” sözleri nedeniyle önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla disiplin kuruluna sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın “partiden kesin ihracı” isteniyor. Usta’nın disiplin kuruluna sevk gerekçesini ise “Cumhur İttifakı’nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklama yapmak” oluşturuyor.
MHP Merkezi Disiplin Kurulu ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, “Usta’nın parti tüzüğünün 78/4-c-e-i ve 81. maddeleri uyarınca disiplin kuruluna sevk edildiğini” belirtti.

‘Bahçeli’nin emrindeyim’

“Cumhur İttifakı’na aykırı davranışları nedeniyle” görevden alınan MHP Samsun İl Başkanı Tamer Tekin de görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada, “Şahsıma güvenerek il başkanlığı gibi kutsal ve şerefli bir görevi bizlere emanet eden Türk dünyasının ve Milliyetçi Ülkücü Hareket’in bilge lideri, Genel Başkanım Bahçeli’ye sonsuz teşekkürlerimi sunar, ömrüm vefa ettiği sürece, son nefesime kadar almış olduğu her kararı sorgulamaksızın emrinde olduğumu dost, düşman herkesin bilmesini isterim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler