3 ilçe yeniden masada

CHP ile İYİ Parti arasında il belediyelerinde yapılacak işbirliği konusunda büyük oranda anlaşma sağlanırken, ilçe belediyelerinde Ankara Etimesgut, Antalya Kepez ve Muğla Bodrum’da anlaşmazlık yaşandığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 23:13
Abone Ol google-news

 

CHP kaynakları anlaşmazlığın çözülmesi halinde haftaya İYİ Parti ile yapılacak görüşmelerde sonuca varılacağını bildirdi.

CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehir belediyesinde varılan uzlaşıdan sonra iki parti de yaklaşık 3 haftadır il ve ilçe belediyeleri üzerine görüşmeler yürütüyordu. Önceki gün geç saatlere kadar devam eden görüşmelerde iki parti arasında özellikle ilçeler konusunda anlaşmazlıkların yaşandığı öğrenildi. Hem CHP hem İYİ Parti Ankara’nın Etimesgut, Antalya’nın Kepez ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde kendi adayının desteklenmesini talep etti. Her iki tarafın geri adım atmaması üzerine görüşmeler bir sonraki haftaya ertelendi. İlçe belediyelerinde yaşanan anlaşmazlığa karşın il belediyelerinde ise büyük oranda uzlaşıya varıldı. İYİ Parti CHP’nin elinde olan mevcut il belediyeleri olan Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’la birlikte Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan’da aday çıkarmayacak. CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de aday çıkarmayacak.

Akın çekilecek

CHP’de bugün açıklanacak aday sayısının yaklaşık 100 olacağı ifade ediliyor. İYİ Parti ile işbirliği kapsamında olan Bursa adayı bugün ilan edilecek. İki partinin de aday çıkaracağı Mersin adayı da bugün belli olacak. İzmir adayının açıklanmasının bir sonraki PM toplantısına kalabileceği konuşulurken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun inisiyatif alması durumunda İzmir adayının açıklanabileceği kaydediliyor.  CHP’de daha önce Balıkesir için ismi açıklanan Ahmet Akın’ın adaylığı bugün PM’de yapılacak oylamayla geri çekilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler