CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu: Kavga bitti, herkes bizden

CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu, insanları kutuplaştıran, ayrıştıran dilden uzak duracağını vurguladı.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 23:31
Abone Ol google-news

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Pendik’te buluştuğu yurttaşlara seçim kampanyasını anlatarak “Seçim sürecinin başında ‘ittifakın oyuna talibiz’ dedik. İttifak kurduğumuz İYİ Partililerin aramıza katılmasına destek olmalıyız” dedi.

İmamoğlu dün akşam Pendik’teki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yurttaşlarla buluştu. İmamoğlu yerel seçimleri kazanmanın izlenen yolla mümkün olacağını söyleyerek, “Süreç içerisinde göreceğiz ki amaç kadar araçlar da önemli. Biz hedeflerimize kenetlenmişken onlar ‘siyasette her yol mubahtır’ diyorlar” dedi. İlke ve hedeflerine gölge düşürecek her hareketten uzak duracağını belirten İmamoğlu, “Sadece hedeflerimizi anlatacağız. Nasıl bir Pendik’te yaşamanız gerektiğini anlatacağız. Nasıl bir İstanbul gerektiğini anlatacağız. Seçimler kazanılır, kaybedilir ama bize oy vermeyenlerin bile kalbini kazanacağım” diye konuştu.

İnsanları kutuplaştıran ve ayrıştıran dilden uzak duracağını söyleyen İmamoğlu, “Bazen bir laf edersiniz bir vatandaşın kalbini kazanamazsınız, bazen bir laf edersiniz bin vatandaşın kalbini kırarsınız. Kavga bitmiştir. İstanbul’un önünde 25 yıllık yanlış yönetimin bitmesine odaklandık. Hiçbir siyasi kavgayı, bulunduğumuz ortamlarda kabul etmiyorum. Herkesi bizden kabul edeceğiz, kimseyi ötelemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın-erkek eşitliği

Çok çalışmanın ana prensip olacağını vurgulayan İmamoğlu “Örgütsüz seçim kazanılmaz, siyaset yapılmaz. İYİ Parti gibi destekçimiz olanları aramıza almalıyız. Hak edenlere hak ettiği değeri vermeliyiz. Kadın erkek eşit haklar tanımalıyız. Koltuğumuzun yarısını kadınlarla paylaşmalıyız. İnsan ayırmamalıyız” diye konuştu.

İmamoğlu, kentlerin iyi yöneticilere bırakılması gerektiğini söyleyerek, “İyi yerel yöneticiler iyi kentler yaratır. Bugün kaoslar yaşanıyorsa nedeni bilinçli yöneticilerin olmamasıdır. Kibirli olmayan, alçakgönüllü insanların belediye başkanlığı yapmasını istiyoruz. Biz seçimle beraber insanların kalbini de kazanacağız. İstanbul’a talibiz. Devasa bir sistemi yönetmek istiyoruz. Çok başarıya muhtaç, bürokrasinin yetenekli insanların çalışamadığı bir ortama talibiz. Şu an büyükşehir belediyesinde iyi yönetici yok. Doğruya doğru diyen bir tane bürokrat yok. İstanbul’u yönetecek kabiliyetli insanlara bırakın” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler